V prvom jarnom zápase sme si body so súperom podelili

FC NITRA – AS Trenčín 1:1 (1:0)

 

FC NITRA:  Hroššo – Niba, Križan, Kóňa (C), Valenta (85. Lola), A.Fábry (59.Militosyan), Kotrík, Kuník, Vencl, Steinhübel (90. Guláš), Charizopulos

AS Trenčín: Šemrinec – Julien, Zubairu, Šulek, Lawrence, Ubbnik, Sleegers (74. Azango), Čögley, El Mahdioui, Chuvwak, Mance (87. Čatakovič)

Rozhodovali: Kružliak – Hancko, Pozor

Góly: Kotrík (35.) – El Mahdioui (55.)

ŽK: Steinhübel, Križan

V mrazivom počasí sme nastúpili na náš dvadsiaty ligový zápas. V siedmej minúte Kuník hľadal pred bránkou Kotríka, ale Šemrinec bol pri lopte skôr. O dve minúty hostia zahrávali rohový kop, z blízka sa Čogley nepresadil. V dvadsiatej minúte smeroval nebezpečný center do našej šestnástky, Križan loptu odhlavičkoval do bezpečia. V nasledujúcej akcii Trenčín útočil vo dvojici, bránku Lukáša Hrošša sa im nepodarilo ohroziť. V dvadsiatej šiestej minúte sa Chari dostal do šestnástky Trenčína, súperoví obrancovia ho odzbrojili. V tridsiatej minúte Sleegers  poslal krížnu strelu, ktorá preletela tesne vedľa ľavej žrde. Z následného protiútoku Kotrík vysunul Valentu, ale obranca ho preskočil. Po viac ako pol hodine hry sa do šance dostal hosťujúci útočník, pri jeho strele Lukáš nemusel zasahovať. V tridsiatej piatej minúte Kotrík napádal Šemrincovu rozohrávku. Hosťujúci brankár trafil nášho hráča a lopta padla do trenčianskej brány. V štyridsiatej tretej minúte Fábry hľadal pred bránkou Valentu, ktorý loptu iba pohladil a neohrozil Šemrinca. V závere prvého polčasu sa ešte Kóňa snažil spoza šestnástky ohroziť bránku hostí, goalman vyrazil loptu na rohový kop.

Prvú šancu v druhom polčase mal Fábry, keď vysunul Valentu, no Julien odvrátil loptu  do bezpečia. V päťdesiatej piatej minúte sa po rohovom kope presadil El Mahdioui. Inkasovaný gól našich hráčov nabudil. V šesťdesiatej minúte sa v našom pokutovom území zrazil Hroššo s Nibom, náš brankár musel byť ošetrovaný. V šesťdesiatej piatej minúte sa lopta z krídelného priestoru dostala k dvojici Militosyan – Valenta, ale loptu sa im nepodarilo dopraviť do bránky. Hostia hrozili centrami, ale naši obrancovia si s nimi dokázali poradiť. V sedemdesiatej piatej minúte bol v pokutovom území nedovolene zastavený Steinhübel a rozhodca nariadil pokutový kop. Loptu si na biely bod postavil Kóňa, no brankár Šemrinec vystihol smer jeho strely. V osemdesiatej tretej minúte Steinhübel poslal na bránku prízemnú strelu, Šemrinec bol na svojom mieste. Snažili sme sa streliť víťazný gól ale 480 divákov už ďalší gól nevidelo. Hráčom zápasu bol vyhlásený Matúš Kunik.

 

Ivan Galád, hlavný tréner: ,,Pripravovali sme sa takticky na Trenčín. Trénoval som tam, poznám ich filozofiu. Boli sme veľmi dobre pripravení. Vedeli sme, že nerozhodne držanie lopty, ale efektivita. Mohli sme streliť ešte dva – tri góly. Dúfam, že nás tá penalta nebude mrzieť. Kóňa je vynikajúci hráč, stane sa to aj väčším hráčom. My pokračujeme ďalej. Ak bude prvá šestka, tak to bude fajn. Ak nebude, tiež to bude fajn. Myslím si, že Trenčín má najlepšie mužstvo v lige. Dokázali sme ich našou stratégiou a taktikou držať na dištanc. Nepustili sme ich do šancí, ale my mali sme tri šance, pri ktorých nám chýbalo viac kumštu. Teraz vidíme, aké boli dôležité Balajove penalty.“ 

 

Zdroj foto: http://www.bazala.sk

 

Komentáre