Regionálne derby rozhodla penalta v prvom polčase

FC Nitra – FC ViOn Zlaté Moravce 0:1 (0:1)

 

FC Nitra: Šípoš – Regäsel, Kolčák, Dhiby Ba, Fabiš – Mustafić (72. Vrábel), Zejnullahu (46. Käper) – Pagliuca (46. Mészáros), Kurt (72. Franko), Šefčík (79. Kindsvater) – Jendrišek (C)

FC ViOn Zlaté Moravce: Chovan – Čonka, Menich, Tóth, Čögley, Kovaľ, Duga, Grozdanovski, Hrnčár, Balaj (84. Pintér), Ďubek (C) (77. Kyziridis)

Góly: Balaj (21.)

Rozhodovali: Očenáš – Hancko, Straka

ŽK: Zejnullahu, Mustafić, Regäsel, Djiby Ba, Mészáros

ČK: Duga

V rámci 21. kola Fortuna ligy sme na domácej pôde privítali susedov zo Zlatých Moraviec. V úvode zápasu mali z hry viac hostia. V 11. minúte sa po nacvičenom signáli presadil Hrnčár, ale trafil priamo Šípoša, ktorý loptu vyrazil. V 20.minúte sa opäť Hrnčár presadil, jeho hlavičkový pokus skončil v bráne. Gól ale neplatil pre faul na útočiaceho hráča a hlavný arbiter nariadil pokutový kop. Loptu si na biely bod postavil Balaj a s prehľadom premenil. 0:1 V 35. minúte Šefčík napriahol z diaľky, lopta zaplávala vzduchom a hosťujúci gólman musel zasahovať. V samom závere prvého polčasu to ešte skúsil Kurt v malom vápne, ale Chovan opäť dobre zasiahol.

Do druhého polčasu urobil tréner Lérant dve zmeny v zostave. Peknú futbalovú akciu sme videli v 58.minúte, Sinan Kurt „zluftoval“ centrovanú loptu v šestnástke a následne Mészáros zakončoval chrbtom k bráne. Jeho pokus zblokoval hosťujúci obranca a lopta sa nebezpečne odrazila smerom k bráne. Chovan zasiahol na poslednú chvíľu. V 76. minúte to skúšal Jendrišek, jeho strelu vytesnil Menich hlavou na roh. V 85.minúte Denis Duga opakovane v zápase fauloval, za čo si od hlavného rozhodcu vyslúžil druhú žltú kartu a to preňho znamenalo skorší odchod pod sprchy. V nadstavenom čase sa v našom pokutovom území stretli v súboji Franko s Hrnčárom, penalta v náš prospech ale odpískaná nebola, a tak sa stav stretnutia uzavrel na konečných 0:1.

Peter Lérant, hlavný tréner: „V prvom polčase nám trochu dlho trvalo, kým sme sa rozbehali po tom utorňajšom zápase. Súper bol trošku agresívnejší a vytváral si, hlavne zo štandardiek, nejaký tlak. V druhom polčase sme ho predčili, boli sme futbalovejší. Samozrejme, bolo tam aj dosť chýb v rozohrávke, ktoré nás stáli sily. Mali sme veľa gólových šancí a nepochopiteľne sme tú finálnu fázu nezakončili dobre, alebo to brankár bravúrne chytil. Čo sa týka aktivity, tak chalanom nemám čo vyčítať.“

Zdroj foto: http://www.bazala.sk

Komentáre