Šípoš: V prvom polčase nebolo srdce

Včerajší zápas ukázal, že futbal sa hrá 90 minút. A hoci naši hráči v druhom polčase ukázali, že vedia hrať a vypracovali si dosť šancí, nestačilo to.

Regionálne derby si v sobotu ukradol ViOn. Po premenenom nariadenom pokutovom kope odchovanca Nitry Filipa Balaja v službách Zlatých Moraviec sa bielo-modrým len ťažko hľadali slová. „Vlani na jeseň, v zápase, keď sme prehrali 3:1, kopal 2 penalty. Povedal som si, že budem čakať do poslednej chvíle. Aj som sa snažil čakať čo najdlhšie, ale on už v doraste, keď sme spolu trénovali, dokázal tú nohu otočiť na poslednú chvíľu a tam jediná možnosť bola, že by som sa nehodil. Ale myslím si, že aj na to bol pripravený. Ťažko sa mi to riešilo,“ opísal situáciu z 21. minúty brankár Dávid Šípoš. Podľa neho by remíza tomuto zápasu sedela viac. V prvom polčase síce Nitrička ťahala za kratší koniec, ale v tom druhom sa obraz hry zmenil. Dopomohli aj slová trénera cez prestávku. „Spýtal sa nás, či niekto nemôže, lebo sa mu zdá, že nedávame do súbojov všetko a či si myslíme, že po Seredi to príde samé. Hovoril, že musíme začať viac hrať, dať do prejavu viac emócie, viac sa pobiť o výsledok. V našej lige musíme ísť do každého súboja naplno, lebo keď ich prehráme, súper má šance. A o tom to dnes bolo,“ dodal Šipi. O bojovnosť v zápase núdza nebola, hlavný rozhodca udelil bielo-modrým 5 žltých kariet. „Niektoré, myslím si, boli aj zbytočné. Neviem, či ich musel rozhodca dať, ale to je jeho rozhodnutie,“ nechcel viac komentovať výkon arbitra.

Dobrý dojem v sobotu na ihrisku zanechala nemecká akvizícia Nitry Yani Regäsel, ktorý odohral celý zápas. „V prvom polčase som bol trošku unavený, ale v druhom to bolo už lepšie. Nielen, čo sa týka mňa, ale aj z pohľadu na výkon celého mužstva,“ povedal po zápase. Príčina tesnej prehry so susedom zo Zlatých Moraviec bola podľa neho jednoduchá: „Chýbalo nám viac kľudu na lopte a viac snahy.“ Yani Regäsel tú svoju mohol korunovať vyrovnávajúcim gólom v 83. minúte, keď pálil z halfvoleja zvnútra šestnástky. „Bola to dobrá pozícia a mal som z nej dať gól,“ priznal.

„Keby sme dali na 1:1, podľa mňa by sme zápas aj otočili, ale nepodarilo sa nám to. Mrzí ma, že v prvom polčase nebolo srdce, emócia. V druhom už bolo, ale hrá sa na dva polčasy,“ dodal Dávid Šípoš. Nitra s ViOnom v najvyššej slovenskej futbalovej lige hrala už 19-krát. Sobotňajšia výhra Zlatých Moraviec je už 9. „Ako súper nám nevyhovujú. Sú bojovní, hrajú zo zabezpečenej obrany, nám sa ťažko hrá do plných, skôr sme mužstvo na protiútoky, ale na to sa nechcem vyhovárať. Každý súper v našej lige sa dá zdolať,“ nechal sa počuť Šipi, ktorého strata bodov mrzí. „Bod by nám prospel na sebavedomie, ale musíme sa odraziť od druhého polčasu a verím, že v Michalovciach, kde nás čaká veľmi náročný zápas, to zvládneme.“

Komentáre