Lukáš Fabiš: Regionálne derby s cieľom zvíťaziť

Zajtra je na programe 21. kola Fortuna ligy očakávaný zápas oblastných susedov medzi FC Nitra a  FC ViOn Zlaté Moravce. Nitrička je na duel nabudená utorkovým ziskom troch bodov zo súboja so Sereďou.

Na sobotňajšie meranie síl so Zlatými Moravcami je už nachystaná aj dlhoročná opora FC Nitra Lukáš Fabiš. „Regionálne derby je vždy špecifické. Takmer všetci hráči sa navzájom poznáme a o to väčší náboj tieto zápasy majú. Napriek tomu ideme do tohto duelu ako do každého iného. S cieľom zvíťaziť,“ objasnil jasnú taktiku na zajtra. So Zlatými Moravcami sa Nitra v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži stretla už 18-krát. Zápas 6-krát vyhrala Nitrička, 8-krát náš súper, štyri razy sa duel skončil remízou. ViOn-u aktuálne patrí v tabuľke 5. miesto, na konte má 27 bodov. „ViOn má dobrý tím. Je už dlhšie pohromade, je dobre zohratý. Myslím si, že to bude bojovný zápas, v ktorom budú rozhodovať detaily,“ očakáva Lukáš Fabiš. V súvislosti s bielo-modrými sa od začiatku jarnej časti skloňuje záchrana vo Fortuna lige, no pri zajtrajšom zisku 3 bodov sa reálnou stáva aj TOP 6. A to môže byť pre našich chalanov obrovská motivácia do očakávaného regionálneho derby. „V sobotu sa musíme sústrediť hlavne na to, aby sme potvrdili dobrý výkon a víťazstvo zo zápasu so Sereďou. Samozrejme, vnímame situáciu v tabuľke. No pre nás je dôležité sústrediť sa na zbieranie bodov a na stabilizovanie našich výkonov,“ dodal Fabiš.

Na listine zranených stále zostáva Majo Chobot a pre červenú kartu nebude môcť byť trénerovi k dispozícii Ekin Çelebi. Zápas bude v priamom prenose na fortunaliga.tv

 

FC Nitra – FC ViOn Zlaté Moravce

sobota, 27.2.2021 o 14:00hod.
štadión pod Zoborom

Komentáre