Tomáš Kóňa: „Čaká nás ťažko čitateľný súper“

Pred našimi futbalistami je posledný zápas Fortuna ligy pred zimnou prestávkou na domácej pôde. V sobotu hostíme tím FK Senica.

Na Záhorí časť svojej profesionálnej kariéry strávil Tomáš Kóňa, ktorý dianie vo futbalovej Senici sleduje aj dnes. „Už tam nikoho z hráčov nepoznám, je tam veľa cudzincov. Čaká nás súper, ktorý je ťažko čitateľný, dokáže dať veľa gólov, ale na druhú stranu ich aj veľa inkasuje,“ hovorí Kongo. Senica sa snaží odlepiť zo dna tabuľky, napriek tomu ju podľa jeho slov netreba podceňovať. „Je za nami v tesnom závese. Uvedomujeme si, že sa hrá o veľa,“ dodáva opora nitriaskeho tímu, ktorá pri minulotýždňovom fantastickom víťazstve v Trnave v zostave chýbala pre trest zo zápasu so Slovanom. „Zápas v Trnave som nesledoval, pozrel som si až konečný výsledok a ten ma veľmi potešil. Verím, že nám toto víťazstvo pomôže a dodá mužstvu sebavedomie do posledných dvoch zápasov, ktoré nás čakajú,“ tvrdí Tomáš Kóňa.

Na Senicu už svoju pozornosť zameriava aj Marián Chobot, ktorý sa nedávno predstavil vo výbere Slovenska do 20 rokov. „Na zraze bolo výborne, absolvoval som kvalitné tréningy. Všetko okolo bolo na vysokej úrovni. Hrať v Portugalsku bola veľmi dobrá skúsenosť. Naša reprezentácia odohrala dva výborné zápasy vo veľkom nasadení s kvalitným súperom,“ spomína na reprezentačné chvíle. O postavení senického tímu v tabuľke Fortuna ligy vie, no myslí si, že o slabom súperovi nemôže byť reč. „Senica má svoju kvalitu, hlavne v útočnej formácii. Určite bude chcieť bodovať, ale my sa na zápas dobre pripravíme a zvládneme ho,“ hovorí mladík, ktorého, rovnako ako zvyšok nitrianskej kabíny, poriadne naštartoval plný bodový zisk v Trnave. „Po víťazstve sa trénuje lepšie, je lepšia nálada. Získali sme tri body, no nebude ľahké získať ďalších 6 z dvoch posledných zápasov pred zimnou prestávkou. Musíme sa na ne dobre pripraviť a dotiahnuť stretnutia do úspešného konca. Šesť bodov nám pomôže vyšplhať sa v tabuľke a bojovať o prvú šestku,“ uzatvára Majo.

 

Nenechajte si ujsť posledný domáci zápas Nitričky a príďte podporiť našich chlapcov v sobotu 1.12.2018 na zápas proti FK Senica, začíname o 14:00 hod.!

Komentáre