Benčík: Podať 100-percentný výkon

Netradične v utorok na nás čaká majstrovský zápas. Ide o dohrávku 19. kola Fortuna ligy proti ŠKF Sereď.

Nitrička v sobotu doma hostila Trnavu, a v utorok je tu ďalší fortunaligový súper. Druhý zápas v priebehu troch dní nie je v našich končinách bežnou vecou, no dohrávka si takúto daň vyberá. „Nehrávame takéto anglické týždne pravidelne, ale chalani sú profesionáli. Myslím si, že zvládnuť 3 zápasy za týždeň sa dá. Zvládol som to ja, zvládli to iní. Všetko závisí od výsledkov. Žiaľ, my sme v sobotňajšom zápase nezískali ani bod, o to ťažšie je to pre hlavu, ale hráči do toho dajú určite všetko a určite budú chcieť nejaké body zo Zlatých Moraviec doniesť,“ uviedol športový riaditeľ FC Nitra Henrich Benčík. Tesná prehra s Trnavou na domácom ihrisku podľa neho môže hráčov namotivovať na dohrávaný zápas proti Seredi. „Základ je podať 100-percentný výkon. Liga je veľmi vyrovnaná, vidíme to aj v tabuľke. Každý jeden zápas je dôležitý a my potrebujeme zbierať body. Je pekné, ak sa hrá dobre, ale dôležité je získavať aj body.“ Benčík síce nie je tréner, ale výkony hráčov pozorne sleduje. „Vo futbale sa dá vytknúť veľmi veľa vecí. Osobne ma mrzí, že nie sme nebezpečnejší pred súperovou bránkou,“ dodal.

Rozhodnutie o termíne dohrávky 19. kola na štadióne v Zlatých Moravciach padlo okamžite po odloženom zápase so Sereďou. „Ihrisko je aktuálne v takom stave, v akom vo februári niektoré ihriská bývajú. Ale musíme sa tomu prispôsobiť, podmienky budú rovnaké pre obidve mužstvá,“ doplnil Henrich Benčík.

Na listine zranených hráčov FC Nitra, s ktorými tréner Lérant do zápasu nemôže počítať, sú: Mészáros, Käuper, Pagliuca, Hambálek, Chobot.

 

ŠKF Sereď – FC Nitra

utorok, 23.2.2021 o 14:00hod.
ŠtadiónFC Vion Zl.Moravce

Komentáre