Dohrávka 19.kola nám priniesla vytúžené body

ŠKF Sereď – FC Nitra 1:2 (1:1)

 

ŠKF Sereď: Yakubu – Morong, Michalík (C), Salimi, Slaninka, Šumský (71. Jureškin), Iván (44. Hučko), Eneji (71. Espinar), Machuča (84. Mečiar), Fábry (84. Kvesić), Lačný

FC Nitra: Šípoš – Çelebi, Kolčák, Djiby Ba, Fabiš – Mustafić (90. Vrábel), Chríbik (46. Zejnullahu) – Šefčík (76.Franko), Kurt (68. Regäsel), Tancík (46. Kindsvater) – Jendrišek (C)

Góly: Fábry (18.) – Jendrišek (2., 56.)

Rozhodovali: Gemzický – Poláček, Hrmo

ŽK: Fábry – Tancík, Kolčák,

ČK: Slaninka – Çelebi

Netradične v utorok sme vycestovali na dohrávaný zápas 19.kola Fortuna ligy proti ŠKF Sereď. Stretnutie sa pre nás začalo výborne. V 2.minúte si Jendrišek nabehol na Fabišov center z pravej strany a do protipohybu domáceho brankára bez problémov skóroval. 0:1 V 11.minúte si opäť Jendrišek dobre obhodil brankára, ale z ťažkej pozície sa mu nepodarilo skórovať. V 18. minúte zahrávali domáci priamy kop, loptu si postavil Fábry a z dobrej pozície vyrovnal. 1:1 Po pol hodine hry zakončoval Jendrišek hlavou, jeho pokus smeroval priamo do rúk Yakubu. V 38. minúte sme zahrávali rohový kop, dobrý Fabišov center skončil za bránkovou čiarou, ale hlavný arbiter gól neuznal pre faul na domáceho goalmana. V 41. minúte Jendrišek v brejku, domáci Slaninka dokázal reagovať už iba nedovolene, za čo si vyslúžil druhú žltú, a tak zamieril rovno pod sprchu. V závere prvého polčasu sme mali viacero gólových príležitostí, ale skórovať sa nám už nepodarilo.

Do druhého polčasu urobil tréner Lérant dve zmeny v zostave, Tancíka na kraji nahradil Kindsvater a Chríbika v strede Zejnullahu. Ďalší gól bol na spadnutie od začiatku druhého dejstva, potvrdil to Jendrišek v 56. minúte. Kurt prečítal hru, poslal kapitána do brejku, a ten sa z výbornej pozície nemýlil. 1:2 V 70. minúte krásna futbalová akcia v podaní Mustafić – Kindsvater, ktorá skončila v bráne. Hlavný rozhodca bol ale opäť proti pre ofsajdové postavenie. V 82. minúte Fabiš zahrával rohový kop, jeho strela skončila na brvne domácej brány. Následne sa do dobrej šance dostal Fábry, lopta mu nesadla ideálne a Šípoš ju bez problémov chytil. Záver stretnutia bol nervózny čo vyústilo do druhej žltej pre Çelebiho, ale na skóre dnešného stretnutia to už nič nezmenilo, a tak si Nitrička konečne pripísala body do Fortunaligovej tabuľky.

Peter Lérant, hlavný tréner: „Bol to pre nás špecifický zápas. V prvom polčase, až do toho vyrovnávajúceho gólu, sme boli trošku futbalovejší a išli sme aj do vedenia. Nervozita sa dala vidieť vo veľa veciach. Po góle na 1:1 to bolo vyrovnané. Bohužiaľ, to vylúčenie nám skôr uškodilo. Cez prestávku sme sa snažili to trochu oživiť, aj keď sme tam nemali typickú šestku, chceli sme hrať dopredu. Po góle na 1:2 sme boli nepochopiteľne nervózni, napriek tomu, že sme už mali niečo v rukách. Nervózne to bolo až do konca stretnutia, ale samozrejme, sme veľmi radi za 3 body a ja dúfam, že toto chalanov upokojí, lebo potenciál tam je. Aj keď chémia ešte nie je taká, aká by mala byť, ale nič nejde rýchlo. Musíme pracovať pretože za 4 dni nás čaká ďalší zápas a my sa už musíme orientovať tam.“

Zdroj foto: http://www.bazala.sk

Komentáre