Stretnutie pod Zoborom rozhodli dva góly v prvom polčase

FC Nitra – MŠK Žilina 0:2 (0:2)

FC Nitra: Hroššo – Dubeň (73. Guláš), Križan, Farkaš, Chovanec, Niba (58. Cherednychenko), Šimončič (C), Kóňa, Taiwo, Chobot (82. Vrábel), Vestenický

MŠK Žilina: Holec – Anang, Kaša, Susnjar, Sluka, Fazlagikj, Káčer (C), Diaz, Mihalík (83. Králik), Boženík (85. Balaj), Holúbek (77. Tomič)

Rozhodovali: Pavlík – Bednár, Perát

Góly: Boženík (17., 34.)

ŽK: Taiwo – Sluka

V zápase 13.kola Fortuna ligy sme doma privítali Žilinu. V úvode stretnutia sa hráči oboch mužstiev oťukávali a hral sa opatrný futbal. V 14.minúte zahrávali hostia rohový kop, v obrovskej šanci sa ocitol Fazlagikj, no Hroššo predviedol fantastický zákrok. V 17.minúte Káčer vysunul Boženíka, ktorý bol osamotený pred Hroššom a prízemnou strelou otvoril skóre stretnutia. 0:1 Naši sa snažili kombinovať pred pokutovým územím hostí, no do vyloženejších príležitostí sme sa nevedeli dostať. V peknej šanci sme sa ocitli v 30.minúte, keď Kóňa dobre našiel Chobota v šestnástke hostí a ten posunul na Vestenického, ktorý hlavičkou trafil priamo brankárovi do rukavíc. V 34.minúte zvýšil Boženík už na 0:2, keď ho opäť vysunul Káčer. V závere prvého polčasu sa Taiwo pokúšal nájsť centrom do malého vápna niekoho zo spoluhráčov, ale jeho prihrávka nenašla adresáta.

Do druhého polčasu nastúpili obe mužstvá v nezmenenom zložení. V 52.minúte zahrávali hostia štandardnú situáciu, ale Holúbekov center sa nám podarilo odvrátiť do bezpečia. V 60. minúte sa v obrovskej šanci ocitol Taiwo, ale jeho strelu z obrovského uhla zneškodnil brankár Holec. Po hodine hry naši zvýšili aktivitu a z toho pramenilo niekoľko sľubných šancí, ale ani jedna neskončila v hosťujúcej bráne. Kvalitu hry v druhom polčase ovplyvňoval aj silný vietor. V závere zápasu hostia umne držali loptu a nepúšťali nás do zakončenia, aj preto skóre zápasu už ostalo nezmenené.

Ivan Galád, hlavný tréner: „Niekedy v športe treba aj uznať silnejšieho súpera, ktorý dnes zaslúžene vyhral. Najmä v prvom polčase boli lepší. My sme spravili nejaké preskupenia, ale na body to nestačilo. Výsledok je spravodlivý.“ 

Zdroj foto: http://www.bazala.sk

Komentáre