René Kotrík: „Pauza príde vhod“

Do Ružomberka cestovali naši chlapci s nádejou na reparát po smolnom zápase so Sereďou, no napriek otváraciemu gólu Tomáša Vestenického zaknihovali ďalšiu prehru. Kabína sa tak už teší na repre pauzu, počas ktorej sa chce naladiť na víťaznú vlnu.

V Ružomberku na svoj prvý ligový zápas nastúpil Marek Dubeň, ktorý si to vedľa Pavla Farkaša vyskúšal už v priateľskom zápase proti Slavii Praha. „Dnes to zo začiatku nebolo ideálne, ligový zápas je niečo iné, hral som po dlhej dobe. Nebolo to jednoduché, boli tam aj chyby, no nikdy to nie je úplne ideálne,“ ťažko hľadal po zápase slová. „Po našom vedúcom zásahu sme dostali dva góly, čo nás mrzí, lebo boli dosť lacné. Na konci sme sa to snažili nejako zvrátiť, ale spravil som chybu, hoci to už bolo prakticky za rozhodnutého stavu, no mrzí ma to,“ dodal Marek, podľa ktorého, napriek výsledku 3:1 pre Ružomberok, až taký veľký rozdiel medzi Nitrou a jej sobotným súperom nebol. „Zo začiatku sme hrali trošku ustráchane, oni boli efektívnejší. Z troch striel dali tri góly a rozhodli zápas.“ Tretí gól vsietil Ružomberčan Mustedanagič v 90. minúte, Marek Dubeň ho ale nevníma ako tie nešťastné zo záverov zápasov, ktoré nás stáli body. „Prehrávali sme 1:2 a chceli sme to dotiahnuť. Všetko je to o koncentrácii, ale teraz to bolo iné ako v tých predchádzajúcich zápasoch,“ vysvetlil.

V 56. minúte sa na ihrisko dostal René Kotrík, ktorý striedal Dominika Guláša. „Tréner ma do zápasu poslal s tým, aby som podržal loptu a dostal ju pred bránu súpera, ale veľmi sa to nedarilo, o čom hovorí výsledok,“ prezradil s akými pokynmi nastupoval do zápasu, po ktorom mu nebolo príliš do reči. „Viedli sme 1:0, čakali sme, že to možno príde nejako samo, ale rýchlo sme dostali vyrovnávajúci gól, ku koncu prvého polčasu druhý a potom v 2. polčase sme si nevedeli vytvoriť vyložené šance. Na konci, keď sme chceli zatlačiť súpera, sa nám to nepodarilo, a dostali sme gól,“ podal René svoj pohľad na zápas v Ružomberku, ktorý mal podľa neho dva rozdielne polčasy. „V tom druhom súper držal dianie na trávniku pod kontrolou, nepúšťal nás do šancí, väčšinu času bol na našej polovici a nedával nám ľahko loptu.“ Chlapcov už v stredu (10.10.2018) čaká zápas 5. kola Slovnaft Cupu na ihrisku ŠK FC Vydrany a po ňom reprezentačná pauza vo Fortuna Lige. René Kotrík je presvedčený o tom, že voľno príde nitrianskej lavičke vhod. „Určite áno. Prehrali sme dva zápasy po sebe. V Ružomberku a predtým smolne so Sereďou. Zregenerujeme sa a hádam sa po pauze bude dariť.“

Komentáre