Nedisciplinovanosť v zápase so Sereďou nás stála body.

Nadstavbová časť Fortuna ligy pokračovala 4. kolom, kde sme vycestovali na 6 bodový zápas do Zlatých Moraviec na stretnutie s ŠKF Sereď. 

Do zápasu sme vstúpili celkom dobre, keď už v prvej minúte po centri Sama Šefčíka mal Matej Franko gólovú šancu, no mieril vedľa.Hra sa potom prelievala zo strany na stranu, no v 40. minúte sme mohli inkasovať, keď nebezpečná hlavička Lačného skončila nad brvnom našej brány. V 45.minúte sme udreli my – Fabišov center brankár domácich Yakubu s námahou vyrazil pred Jendrišeka, ten našiel Šefčíka, ktorý strelou zblízka otvoril skóre zápasu. Nitra viedla 1:0 a so sľubným náskokom sme vstupovali do 2. polčasu. Samuel Šefčík :

„Prvý polčas sme mohli ísť už do vedenia aj skôr. Vedeli sme, že to bude náročný zápas na ťažkom teréne. Plnili sme čo nám tréneri prízvukovali, že domáci budú hrať zozadu máme byť trpezlivý a počkať si na šance. Avšak zo záveru zápasu som sklamaní. 2. polčas sme nezvládli ani takticky ani v hlavách. Prísne posúdený zákrok Kristiána Kolčáka v šestnástke a následná penalta, ktorú domáci premenili nás vyviedla s miery. Hneď na to červená karta pre Djiby Ba a v 10tich nás už domáci zlomili a strhli víťazstvo na svoju stranu. Veľká škoda, že sme neubránili aspoň bod.“

Michal Ščasný, tréner Nitry:

„Do stretnutia sme vstúpili dobre. Vyhrávali sme, ale nakoniec sme inkasovali dva góly a ideme domov bez bodu. Fauly pred prvým gólom aj vylúčením boli úplne zbytočné. Dnes sme veľmi komplikovane riešili útočnú fázu.”

V nadstavenom čase nastala nevídaná situácia, kde išli štyria domáci na nášho brankára, ale v koncovke nepochopiteľne zlyhali. V sobotu 17teho apríla nás čaká extrémne dôležitý súboj s FK Senica, ktorá je na chvoste tabuľky o záchranu iba o 2 body za nami. Tento duel musíme zvládnuť, ak chceme pomýšľať na záchranu vo Fortuna lige.

 

Komentáre