V závere prestupového obdobia Nitra dopĺňa káder

Bielo-modrí získali dve zaujímavé 24-ročné posily. Kilian Pagliuca začínal v FC Lyon, zaujal aj FC Zürich a trénerov švajčiarskych mládežníckych výberov. Ole Käuper debutoval v najvyššej nemeckej súťaži v drese Werderu Brémy.

Novou tvárou v nitrianskom tíme je 24-ročný Švajčiar Kilian Pagliuca„Som šťastný, že som tu. Je pre mňa veľkou príležitosťou hrať 1. ligu v Európe. Som vďačný za možnosť pracovať v dobrých podmienkach a ukázať moje kvality,“ povedal hrdo mladý útočník, ktorý sa do profesionálneho futbalu dostal v sezóne 2013/12, keď do roku 2016 nastupoval za béčko Lyonu. Odtiaľ viedli jeho futbalové kroky do FC Zürich, za ktorého druhý tím odohral 33 zápasov a strelil 14 gólov. Počas pôsobenia v Zürichu si zahral aj za FC Wohlen (28 zápasov, 5 gólov) a Hallescher FC (21 zápasov, 2 góly). V sezóne 2019/20 bol hráčom nemeckého treťoligového klubu FC Carl Zeiss Jena. Zaujímavosťou futbalovej kariéry Kiliana je skutočnosť, že od roku 2011 bol súčasťou švajčiarskych reprezentácií U15 až U19. Najcennejší dres si obliekol v 37-mich zápasoch, v ktorých sa gólovo presadil 13-krát. „Je to dobrý ofenzívny univerzál. Fyzicky veľmi silný. Videli sme to aj v prípravnom zápase, kde, myslím si, predviedol dobrý výkon,“ uviedol Nick Schwarz, zástupca klubu, na margo prestupu Kiliana Pagliucu do FC Nitra na rok a pol. „V prípravnom zápase som sa cítil dobre. Potrebujem ešte nejaký čas, aby som bol skutočne aklimatizovaný, pretože je to tu pre mňa všetko nové. Ale som si istý, že môžem pomôcť tímu dosiahnuť jeho ciele a byť jeho platnou súčasťou. Som mladý hráč, ale mám už celkom bohaté skúsenosti,“ dodal Kilian, ktorý sa už nevie dočkať prvého štartu vo Fortuna lige. „Bude to určite skvelý zápas. V tomto tíme nie sú nemeckí a slovenskí hráči, sú v ňom iba hráči Nitry. Spoločne budeme bojovať za naše farby, náš klub a, samozrejme, fanúšikov!“

Na polročné hosťovanie prichádza do nášho tímu Ole Käuper. Hráč Werder Brémy oslávil v januári 24 rokov. „Má veľa skúseností. Vyskúšal si najvyššiu úroveň v 1. a 2. Bundeslige a odohral množstvo zápasov v 3. nemeckej lige. Je to defenzívny stredopoliar, ktorý nám môže pomôcť okamžite. Videli sme to aj v prípravnom zápase, kde asistoval pri vyrovnávajúcom góle,“ povedal Nick Schwarz„Na začiatok to bol podľa mňa dobrý zápas, ale ešte stále je pred nami práca do prvého ligového stretnutia po zimnej prestávke. Budeme tvrdo trénovať a urobíme čokoľvek pre víťazstvo,“ vyhlásil Ole. Rodák z Brém sa stal súčasťou miestneho klubu v júli 2005. Svoju prvú profesionálnu zmluvu s ním podpísal v septembri 2017. Za prvý tím Werderu debutoval 13. decembra 2017 v 73. minúte zápasu proti Bayernu Leverkusen. Po rôznych hosťovaniach naposledy zakotvil v treťoligovom FC Carl Zeiss Jena. „Príchod do Nitry bol pre mňa veľmi príjemný. Je to tu skutočne vysoko profesionálne. Myslím si, že tím je skvelým mixom mladosti a skúseností. Naším cieľom je odohrať úspešnú sezónu,“ dodal Ole Käuper.

 

Chlapci, vitajte v Nitre! Nech sa vám u nás darí! 

Komentáre