FC Nitra – FC Petržalka 0:1 (0:0)

Prípravný zápas

FC Nitra – FC Petržalka 0:1 (0:0)

FC Nitra: Šípoš – Fabiš (89. Rédeky), Djiby Ba (75. Ferjani), Kolčák (63. Šuľa), Regäsel (89. Kindsvater), Mustafić (63. Kurt), Chribík (79. Vrábel), Meszároš (75. Ferleťák), Käuper (72. Zejnullahu), Tancík (46. Franko), Jedrišek (C) (72. Bias)

FC Petržalka: Shevchuk (46. Sokol) – Mihálek, Petryk (46. Filipiak), Farkaš, Huba (65. Habovčík), Jedinák, Obročník (46. Kudlička), Horvát (65. Hronec), Dopater (46. Mrnka), Gašparovič (C) (65. Vondryška), Oscar (46. Hurný)

Góly: Hurný (81.)

Rozhodovali: Šíma – Šípoš, Hádek

V generálke na jarnú časť ligy sme na domácom umelom trávniku privítali tím FC Petržalka. Do zápasu sme vstúpili veľmi dobre. Už v 2. minúte sa v obrovskej gólovej príležitosti ocitol Jendrišek, po prihrávke od Tancíka nastrelil žrď súperovej bránky. V 4. minúte sa do samostatného úniku dostal Tancík, jeho strelu brankár vytesnil. Následne opäť v dobrej pozícii Jendrišek, ale minul. V 7. minúte predviedli peknú futbalovú akciu dvojica Mustafić – Meszároš, centrovanú loptu našiel Jendrišek. Jeho tečovaná lopta mierila mimo priestoru brány. V 23. minúte sa do nebezpečnej akcie dostali hostia, strelecký pokus zneškodnil brankár Šípoš.

V druhom polčase obe mužstvá prestriedali a už sme nemali možnosť vidieť toľko gólových príležitostí. V 80. minúte prihrával Kurt Frankovi, jeho hlavička mierila tesne vedľa. V 81. minúte sa hostia ujali vedenia, gól si pripísal Hurný. 0:1 V samom závere zápasu sa k strele dostal ešte Zejnullahu, ale jeho pokus mieril mimo priestoru hosťujúcej brány.

Peter Lérant, hlavný tréner: „Prehrať 0:1 s druhou ligou určite nie je moc príjemné, ale myslím si, že už po 5. minúte mohlo byť 4:0. Jendrišek mal tri čisté šance, a tak sa ten zápas mohol úplne inak odvíjať. Bohužiaľ, koncovka nás trápi. Zostáva nám iba dúfať, že na ligu sa to zlepší. Prvý polčas mal dobré tempo, mali sme tam aj pekné akcie, ktoré sme mali nacvičené z tréningu. Takže celkovo si myslím, že s organizáciou hry môžeme byť spokojní. Výsledok síce nie je dobrý, ale ešte to nebol ostrý zápas. Ešte máme týždeň na to, aby sme si niektoré veci doklepli.“

Zdroj foto: www.bazala.sk

Komentáre