Delenie bodov s Pohroním

FC NITRA – FK Pohronie 0:0

Zostavy:

FC Nitra: Šípoš – Šurnovský, Farkaš (C), Podhorin, Magda – Faško, Javorčić – Chobot, Gatarić, Šefčík – Ristovski.
Náhradníci: Kuciak – Kuník, Fabiš, Galbajev, Štefanec, Vrábel, Muleme.

FK Pohronie: Jenčo – Abrahám, Jacko, Pavlík, Hatok – Obročník, Pellegrini (C), Mazan – Badolo, Tandir, Gerebenits.
Náhradníci: Dovec – Župa, Jacy, Chríbik, Blahút, Dzurík, Matić.

Rozhodca: Kráľovič – Vorel, Štrbo.

 

1376 divákov na Štadióne pod Zoborom mohlo sledovať 19. kolo Fortuna ligy, v zápase medzi domácim celkom FC Nitra a FK Pohronie. Po zimnej prestávke to bol pre Nitričku teda prvý zápas s bojom o body.

Domáci fanúšikovia si už po sľubnej situácii zo 16′ mohli zakričať gól. Ristovski rozbehol akciu po pravej strane a posielal loptu priamo do blízkosti brány. Akciu však zachránil súper Hatok, ktorý nedovolil zakončovať Chobotovi. Ďalšie okupovanie súperovej polovice ihriska prinieslo šancu v 36′ domácemu Gatarićovi, ktorý na útočnej polovici spadol, dokázal však ešte prenechať loptu Milanovi Ristovskému. Ten okamžite tvrdo vypálil a jeho delovka napokon skončila na brvne! V 40′ si štandardnú situáciu vyskúšal súper z Pohronia. Farkaš fauloval Cedrica Badola. Loptu si na svoju ľavačku pripravil Pellegrini a vyzeralo to nebezpečne. Strela mala dobrú razanciu, napokon však letela tesne vedľa ľavej žrde brankára Šipoša.

Do druhého polčasu sme teda vstupovali za stavu 0:0, no v 51′ domácu Nitričku vystrašil Mazanov center do malého vápna, ktorý našiel hlavu Rolanda Gerebenitsa. Jeho zakončenie však mierilo tesne vedľa bránky. V nasledujúcich minútach sa hralo väčšinou len medzi šestnástkami. Šancí teda ubudlo a brankári na oboch stranách nemali prakticky takmer žiadnu robotu. Záver oživenie hry nepriniesol a tak si delíme body s Pohroním po remíze 0:0.

Anatolij Demjanenko: „Dnešný zápas bol ťažký a výsledok je spravodlivý. Staviame nové mužstvo a podmienky boli náročné. Niektorí hráči hrali pod svoje možnosti. Bolo tam málo futbalu a veľa súbojov.“

Foto: Marián Bazala

https://www.bazala.sk/galeria/sport/fc-nitra-fk-pohronie-0-0

 

Komentáre