Tesná prehra na Zemplíne

MFK Zemplín Michalovce – FC NITRA 1:0 (1:0)

Zostavy:

MFK Zemplín Michalovce:

Kira – Konstantidis, Carrillo, Pino Soler, Vojtko – Grič – Kvocera (67. Kountouriotis), Savvidis, Žofčák (73. Danko), P. Kolesár – Sidibé (90.+2 Neofytidis).

FC NITRA:

Šípoš – Podhorin, Farkaš, Magda, Šurnovský (71. Vrábel) – Jesus (85. Danek), Faško – Chobot, Gatarič, Muleme – Ristovski.

Gól: 20. Kvocera.
Žlté karty: 42. Savvidis, 83. P. Kolesár.
Červené karty: 
90. Savvidis – 90. P. Farkaš.
Rozhodovali: 
Smolák – Tomčík, Rozsbeck.
Divákov: 
1204.

Prvá štvrťhodina hry uzimenému divákovi neponúkla zaujímavé ofenzívne predstavenie ani z jednej strany. Hralo sa teda bez vážnejšej šance. V 19′ sa zrodil prvý dôležitý zákrok Šípoša, kedy Sidibé dostal loptu od Žofčáka. Minútu na to však Kvocera rozjasal hrdlá domácich fanúšikov, keď presne mierenou strelou k pravej žrdi poslal loptu za chrbát gólmana Šípoša (0:1). V 31′ Nikola Gatarić skoro vyškolil všetkých súperových hráčov! Ako prvý urobil chybu Carrillo a kožu Michalovciam zachránil výborne pracujúci Jakub Grič! V 36′ sa zrodila najväčšia šanca v zápase hosťujúcej Nitričky. Milan Ristovsky vypálil ostrú strelu, ktorú zastavila až ľavá žrď brankára Kiru. V 42′ musel Kira opäť zasahovať, tento krát musel kryť strelu Chobota.

V druhom polčase sa až do 60′ hralo medzi šestnástkami, potom však Peter Kolesár premrhal fantastickú možnosť! Na dvakrát si poradil s Magdom. Vošiel do šestnástky a v čase, kedy sa pred ním otvoril priestor, loptu nezmyselne napálil do nitrianskej hradby tiel. V samom závere zápasu nastala veľká roztržka medzi oboma mužstvami po faule na Konstantinidisa. Farkaš a Savvidis si skočili do vlasov, čo malo za následok druhú žltú kartu pre Savvidisa a červenú pre Farkaša.

 Foto: Noviny Zemplína

http://novinyzemplina.sk/clanky.php?id=12954

 

Komentáre