Neúspešná generálka na ligu

FC NITRA – FC Fastav Zlín 0:1 (0:1)

Zostavy:

FC NITRA:
Šípoš – Magda, Podhorin, Farkaš, Šurnovský – Faško, Javorčić – Šefčík, Gatarić, Chobot – Ristovski, tréner: Demjanenko.
Náhradníci:
Kuciak – Fabiš, Muleme, Kuník, Martišiak, Vrábel, Kuliš, Dubeň.

FC Fastav Zlín:
Dostál – Azatskyi, Buchta, Cedidla – Jiráček, Hlinka, Fantiš, Matejov – Janetzký, Džafić, Jawo, tréner: Kameník.
Náhradníci:
Šiška, Bartošák, Simerský, Bačo, Conde Cheick, Vakho, Chwaszcz.

Góly: 41′ Jawo

Zverenci trénera Demjanenka majú za sebou neúspešnú generálku, v ktorej podľahli prvo-ligistovi z Českej republiky, FC Fastav Zlínu.

Po úvodnom hvizde bielomodrí spod Zobora ihneď dokázali prebrať iniciatívu v tempe. Už v 3′ sa do šance dostal Šefčík, ktorý ale nepresným lobom nad bránku zahodil šancu. Počas nasledujúcich úvodných minútach sme si dokázali vybudovať niekoľko ďalších šancí, tie sme však nedokázali premeniť. V 12′ to po prvýkrát vyskúšali hostia, keď Matejov z hranice šestnástky vypálil vedľa tyče Šípoša. Vzápätí na to sa strelená lopta odrazila od Javorčića k Faškovi, ktorý tesne minul bránku z penaltového bodu. V 41′ sa menilo skóre zápasu. Matejov na pravej strane vysunul Džafića, ktorý našiel presným centrom na malom vápne Jawa, ktorý hlavou poslal Zlín do vedenia 1:0. O minútu neskôr mohlo byť vyrovnané, ale nebezpečnú strelu Šefčíka vychytal Dostál.

V druhom polčase pasáž bez výraznejších šancí oživil v 70′ Vakho, ktorý sa už minútu po svojom príchode na ihrisko pretiahol po pravej strane a vyzval k strele Hlinku, toho však vychytal Šípoš. Domáca Nitrička zahrozila v poslednej minúte zápasu po pravej strane, keď Šefčíkov prudký center do vápna na pribiehajúceho útočníka zneškodnil Dostál. Zlín si tak udržal vedenie 1:0.

Foto: Marián Bazala

https://www.bazala.sk/galeria/sport/fc-nitra-zlin-0-1

Komentáre