Vietor prifúkol výhru Nitričky

FC NITRA – FK Poprad 2:0 (1:0)

Zostavy:

FC NITRA:
Kuciak – Galbayev, Elexa, Dubeň, Kuník, Kóša – Vrábel, Štefanec, Martišiak, Fabiš – Kuliš
Náhradníci:
Šípoš – Tancik, Strákoš, Palacka

FK Poprad:
Vavruš – Grešák, Horváth, Zekucia, Jurčišin – Kanu, Gallovič, Oscar – Arrevalo Slebodník, Andrić
Náhradníci:
Malec – Maťas, Luberda, Yantchak, Luterán

Góly:
31′ Martišiak, 90′ Štefanec

Už od začiatku zápasu sa hralo, pre futbalistu vo veľmi ťažkých, nefutbalových podmienkach. Silný vietor, ktorý so sebou priniesol chlad a zimu komplikoval najmä prudkosť a smer vysokých lôpt.

V prvom polčase zápasu sme hrali po vetre. Získali sme teda akúsi „výhodu“ pri centroch či odkopoch od brankára. Avšak začiatok zápasu nevyzeral pre Nitričku moc dobre. Súper sa na našej polovici dokázal prvé minúty viacej presadiť, no skvelá obrana s brankárom Kuciakom nedala žiadnu šancu súperovi. A ak aj dala „Kuco“ si dobre „postavil“ bránku. Bielo-modrí spod Zobora sa však vzopli a na útoky Popradu dokázali čoraz viac odpovedať. V 31′ zápasu sa po odrazenej lopte po štandartke dokázal presadiť Dominik Martišiak, ktorý otvoril skóre Nitričky (1:0). Po góle sme prebrali iniciatívu a už do konca zápasu sme boli lepším mužstvom.

Druhý polčas mal veternú „výhodu“ súper, no zverenci Demjanenka boli na to dobre pripravení. Skvelé protiútoky z pravej strany a strieľané centre do šestnástky od Kuníka a Tancika našli vždy dobre postaveného útočníka Kuliša, ktorý sa svojimi pätičkami snažil prekvapiť brankára. Ten však predvádzal skvelé brankárske kvality. V samom závere zápasu si Štefanec dokázal pripraviť po skvelej kombinácii s niekoľkými hráčmi šancu, ktorá ho vniesla do akcie jeden na jedného. V 90′ svojim zakončením Šimon Štefanec uzatvoril skóre Nitričky na 2:0.

Foto: Marián Bazala

https://www.bazala.sk/galeria/sport/fc-nitra-fk-poprad-2-0

 

Komentáre