Trenčín sme zaskočili 4 gólmi

AS Trenčín – FC Nitra 1:4 (1:1)

AS Trenčín: Šemrinec – Slávik, Laczkó (66. Corryn), Skovajsa, Yem – Lamine (60. Ubbink) – van Arnhem (C), Zubairu – Bukari, Čataković, Roguljić.

FC Nitra: Pindroch – Kuník (58. Charizopulos), Farkaš (C), Niba, Šurnovský – Bilovský, Machovec (53. Kóňa) – Fabiš, Vestenický, Chobot (86. Štefanec) – Fábry

Rozhodovali: Očenáš – Štrbo, Tomčík

Góly: 9. Čataković – 34. Fabiš, 63. Bilovský, 66. Chobot, 79. Charizopulos

ŽK: Čataković – Vestenický, Fabiš

Na zápas 7. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o udržanie sa cestovali naši chlapci na Myjavu, kde sa stretli s AS Trenčín. Zápas začal aktívnejšie súper. Trenčania sa snažili o kombináciu, ktorá viedla v 9. minúte k otváraciemu gólu stretnutia. Hamza Čatakovič si elegantne spracoval prihrávku od Roguljiča a nekompromisne poslal loptu pomedzi nohy brankára Branislava Pindrocha. 1:0 Gól Nitranov nezaskočil a často sa snažili o prechod na polovicu Trenčína. V 17. minúte si loptu pekne spracoval Frederik Bilovský, jeho strela však nemierila presne. O pár chvíľ strieľal opäť po prihrávke Maja Chobota a trenčiansky brankár musel boxovať. Aktivita sa bielo-modrým vyplatila, v 34. minúte pustila za seba trenčianska obrana rýchlonohého Chobota. Ten prihral Marekovi Fábrymu, ktorý krížnou prihrávkou cez celé pokutové územie našiel Lukáša Fabiša. Ten nekompromisne triafal k protiľahlej žrdi a trenčiansky brankár Šemrinec bol bez šance. 1:1 Do konca prvého polčasu sa už skóre nemenilo, rozruch v nadstavenom čase spôsobila iba súperova ruka, no pokutový kop v náš prospech sa nepískal. 

Druhý polčas chcel gólovo otvoriť Bilovský. V 46. minúte sa dostal k odrazenej lopte a z diaľky vystrelil, Šemrinec napokon proti padajúcej lopte nemusel zasahovať. V 49. minúte sa musel mať na pozore jeho náprotivok Pindroch, keď Čatakovič centroval do stredu 16-tky na Roguljiča. Ten však na hranici päťky hlavičkoval mimo pravej žrde. Táto istá dvojica sa o zmenu skóre snažila aj v 57. minúte, Čatakovičov center skončil na kopačke zaskočeného Roguljiča, ktorý loptu z prvej poslal len do náručia Pindrocha. V 58. minúte sa na trávnik dostal Márius Charizopulos, ktorý v zápase nahradil Matúša Kunika a už v 63. minúte začal sľubne vyzerajúcu akciu. Chari prestrčil loptu Tomášovi Vestenickému, ten Fábrymu, ktorý spänou prihávkou našiel Bilovského a bolo 1:2. Loptu do vlastnej siete tečoval Adam Laczkó. Trenčania zostali zaskočení. V 66. minúte nešťastník Laczkó hlavou odvrátil loptu priamo na kopačku Chobota, ktorý sa z voleja nemýlil. 1:3 Súper bol zrelý na uterák, naopak naši chalani povzbudení vidinou prvého jarného víťazstva išli oproti výhre. V 79. minúte si po ľavej strane do pokutového územia nabehol nebránený Chobot, poslal prudký pas pred bránu a tam loptu poslal do siete Charizopulos. 1:4 V 85. minúte sa ešte snažil o úpravu skóre Corryn, ktorý sa dostal do blízkosti Pindrochovej brány. Namieril z uhla, no náš gólman bol pripravený.

 

Michal Kuruc, hlavný tréner: „Začiatok zápasu bol z našej strany slabší, aj keď sme mali jeden dobrý nájazd, ale dostali sme rýchly gól. Takže sme zase museli dobiehať. Ale som rád, že hráči to nevzdali. Postupne sme sa dostávali do šancí, robili sme tlak na súpera a naznačili sme, že nebudeme odovzdaní. Hráčov som po góloch nabádal ku koncentrácii, aby neurobili chybu, nech sa súper nechytí nejakým lacným zásahom. Musím povedať, že boli pozorní, vyhrávali súboje a nepúšťali Trenčanov do veľkých vecí. Nálada je teda fantastická, všetci sa tešíme. Po dlhom čase sme spolu v šatni spievali. Na hráčoch bolo vidieť eufóriu. Tešili sme sa zo všetkých gólov, tešili sme sa z víťazstva, dúfam, že nám rozviaže nohy.“

Zdroj foto: http://www.bazala.sk

Komentáre