Reprezentačný brankár Izraela prichádza do Nitry

Má výšku 190cm a 36 štartov v najcennejšom drese. Pod Zobor prichádza Ariel Harush.

Ariel Harush je 32 ročný reprezentačný brankár Izraela, ktorý futbalovo vyrastal v rodnej krajine a je odchovancom Beitar Jerusalem. Počas kariéry pôsobil v ďalších izraelských kluboch ako Maccabi Netanya a Hapoel Tel Aviv, odkiaľ prestúpil do cyperského Anorthosis Famagusta. Na Cypre bol spoluhráčom nášho reprezentačného útočníka Michala Ďuriša. Po ročnom pôsobení v Európe zamieril späť do Izraela a stal sa kmeňovým hráčom Hapoel Beer Sheva. Na začiatku sezóny 2019/2020 putoval na hosťovanie do holandského klubu Sparta Rotterdam. Dnes prichádza pod Zobor. „Je to brankár, ktorý ma obrovské množstvo skúseností a obrovskú kvalitu,“ nešetrí slová chvály technický riaditeľ Martin Peško. Ariel mal pôvodne záujem pokračovať v Holandsku, ale kluby sa nevedeli dohodnúť, a tak sa pre nás naskytla možnosť osloviť ho a dohodnúť jeho angažovanie v FC Nitra. „Prichádza k nám na post brankárskej jednotky zatiaľ do konca sezóny, ale máme medzi sebou gentlemanskú dohodu. Pokiaľ bude u nás spokojný a úroveň našej ligy bude napĺňať jeho očakávania, vieme sa dohodnúť na predĺžení jeho pôsobenia u nás.  Jednoducho, pokiaľ budú obe strany spokojné, na predĺžení zmluvy sa dohodneme,“ vysvetlil Peško. Zaujímavosťou je, že klub Hapoel Beer Sheva, z ktorého k nám Ariel Harush prichádza, vlastní a riadi žena – Alona Barkat. Podobné to je u nás, kde vlastníkom väčšiny akcií FC Nitra je Erika Karová. Možno aj to bolo dôvodom, že rokovania prebehli veľmi rýchlo a bez problémov.

Ariel vo voľnom preklade z hebrejčiny znamená leví, na otázku či má naša nová posila leviu povahu dostávame jasné „ÁNO“! Na druhú otázku, čo bude jeho cieľom v klube pod Zoborom, prichádza opäť jednoznačná odpoveď. „V prvom rade prichádzam uspieť, uspieť s tímom, uspieť s klubom a dosiahnuť naše stanovené ciele. Dúfam, že to dosiahneme a ja urobím všetko pre to, aby sa tak stalo.“ Napriek náročnej ceste z Izraela na Slovensko bol vysoký brankár pripravený nastúpiť na zápas. „Som pripravený postaviť sa do brány. Aby som bol úprimný, chcel som hrať už dnes, ale nebolo to možné. Čo najskôr by som sa chcel zapojiť do prípravy, aby som mohol byť k dispozícii už na najbližší zápas.“ Na Slovensku bol naposledy iba pred nedávnom, ale v Nitre je prvý krát. „Krajinu samozrejme poznám, môj dobrý kamarát Erik Sabo mi povedal veľa o Slovensku a taktiež som tu bol s národným tímom pred mesiacom. Som rád, že teraz spoznám aj slovenské futbalové kluby,“ uzavrel Ariel.

S príchodom kvalitného brankára do klubu a prirodzene natíska otázka, čo bude s Dávidom Šípošom? „Prioritou pre nás bolo dohodnúť sa na pokračovaní spolupráce s našim odchovancom Dávid Šípošom, ale vzhľadom na to, že Dávid viac svoju budúcnosť v klube FC Nitra nevidí, boli sme nútení vyriešiť brankársku otázku. Mrzí nás, že sa naše cesty rozchádzajú,“ uviedol Peško.

 

Ariel vitaj v Nitre, nech sa ti u nás darí!

Komentáre