S Novým rokom prichádza i nová etapa klubu

Na troch kráľov, sa krátko po desiatej hodine dopoludnia uskutočnila tlačová konferencia klubu FC Nitra, na ktorej sme predstavili podstatné zmeny vo vedení klubu, A- mužstve či dlho očakávaných investorov, ktorí Pod Zobor prišli z Ukrajiny.

Na tlačovej konferencii, marketingový manažér FC Nitra, Jozef Chudý, predstavil nového prezidenta klubu Andriya Kolesnyka, taktiež aj nového trénera A- mužstva Anatoliya Vasilyovicha Demyanenka, ktorý pôsobil ako hráč v kluboch Dnipro Dnipropetrovsk, 1.FC Magdeburg, Widzew Lodz a hlavne v Dynamo Kyiv, kde bol kapitánom mužstva. Pôsobil v národnom tíme ZSSR s ktorým sa predstavil na troch svetových pohároch. V roku 2000 bol označený za 3.najlepšieho hráča v ukrajinskom tíme  storočia. Aj jeho angažovaním chce priniesť nový investor pozitívum jednak pre klub, ale aj pre futbal na Slovensku. Svoju bohatú trénerskú kariéru začal v CSK ZSU Kyiv, Borysfen Boryspil, Dynamo Kyiv, Neftchi Baku, Nasaf Qarshi, Volyn Lutsk. Športovým riaditeľom klubu sa stal Kostyantyn Sosenko

Realizačný tím prešiel takmer v každom smere zmenou. Terajšieho asistenta trénera Henricha Benčíka nahradil Miroslav Nemec, Igor Vladimirovich Yemets a Peter Venglarčík. Trénerom brankárov zostal Miroslav König. Kondičným trénerom sa stal Miroslav Okáľ, masérom Kudia Dmytro, lekárom zostal Milan Michalčin.

Nový investori na tlačovej konferencii povedali, že zložili tím profesionálov a tak sa môžeme tešiť na športové úspechy, ktoré, ako veria, dostavia sa už čoskoro. Naznačili aj príchod nových hráčov, ktorí prídu aj z iných kontinetov.

Dnes už „starý“ realizačný tím Pod Zoborom bude naďalej tvoriť štruktúry nášho klubu.

O ďalších zmenách v klube vás budeme priebežne informovať prostredníctvom našich sociálnych sietí.

Komentáre