V Senici o triedu lepší!

FK Senica – FC NITRA 0:0 (0:3)

Zostavy:

FK Senica: Vorel – Mihal, Didiba (C), Addo – Yenne, Eneji, Totka, Baumgartner, de Assis – Akinyoola, Meliš (76‘ Lukáčik).
Náhradníci: Ferenc – Halabrín, Lukáčik, Sulley, Kučera.

FC Nitra: Šípoš – Nemčaninov, Podhorin (C), Silva, Magda – Faško (90‘Fabiš), Jesus – Muleme (76‘Kuník), Gatarić, Vrábel (55‘Chobot) – Ristovski.
Náhradníci: Kuciak – Javorčić, Fabiš, Chobot, Danek, Šurnovský, Kunik.

Karty: ŽK – Didiba(51‘), Cascardo(74‘),Totka(87‘), Eneji(37‘), Akinyoola(89‘) – Magda(53‘), Joao(68‘), Vrábel(38‘)

ČK – Addo(81‘)

Rozhodca: Sedlák – Borsányi, Poláček.

Góly: 46′ Vrábel, 50‘ Ristovski, 90+3′ Chobot

Diváci: 783

Jeden vzájomný duel proti Senici sme už v tejto sezóne odohrali. Konkrétne to bolo 5. októbra 2019 na štadióne pod Zoborom. Senica si vtedy po výsledku 1:4 v náš neprospech brala 3 body. Súperovi sme tak mali čo vracať.

Už po prvých piatich minútach bolo jasné, že bielo-modrí spod Zobora budú chcieť tri body za každú cenu. V individuálnej akcii bol totiž opäť už po niekoľký raz zapojený Milan Ristovski, ktorý si dokázal vytvoriť pozíciu spoza pokutového územia, zakončoval však vysoko ponad bránku. V desiatej minúte mala však svoju šancu už aj Senica, kedy si Yenne šikovne obhodil na ľavej strane Gatarića a dokázal presunúť loptu na pravú stranu v šestnástke na Cascarda, ktorý pálil a Šípoš musel urýchlene zasahovať. V osemnástej minúte prišiel Mulemeho vysoký center z ľavej strany, ktorý v šestnástke hľadal Nikolu Gatarića, ten sa síce dostal k hlavičke, ale nebola vôbec dôrazná. Vorela ohroziť nedokázala. Dvadsiata piata minúta priniesla priame ohrozenie Šípošovej brány. Dobrú loptu dostal na hranicu pokutového územia Samson Akinyoola, ktorý sa zbavoval Podhorina. Poslal tvrdú strelu do stredu brány, Šípoš bol pripravený a strelu s prehľadom chytá. Ďalšie minúty patrili taktickým súbojom a tak do hvizdu rozhodcu neprišli už žiadne nádejné šance.

Druhý polčas rozohrávali zverenci dočasného hlavného trénera Nemca, ktorý im v kabíne cez polčasovú prestávku naordinoval veľa sebavedomia a motivácie. Už v štyridsiatej šiestej minúte Nemčaninov naznačoval na hranici šestnástky strelu, loptu však prihrávkou posunul do malého vápna na voľného Ondreja Vrábela, ktorý biliardovým tečom usmernil loptu k pravej žrdi (1:0). V štyridsiatej ôsmej minúte Senica skúsila odpovedať po Yenneho strele, ktorý to skúsil pravačkou, Šípoš však spoľahlivo chytil aj túto strelu. Päťdesiata minúta priniesla ďalší protiútok Nitranov. Milan Ristovski si spracoval loptu pred šestnástkou, zbavil sa Didibu a prízemnou strelou prekonal brankára Vorela (2:0). Priebeh celého druhého polčasu bol mimoriadne rušný. Nitra vyvíjala enormný tlak na súpera, ten to po psychickej stránke zvládal len veľmi ťažko, čo sa odzrkadlilo aj na žltých kartách, ktoré Senickí hráči obdržali až päťkrát!! Všetko sa však potvrdilo v osemdesiatej prvej minúte, Edmund Addo smeroval veľmi prudko na Nikolu Gatarića a doslova ho zozadu udupal a pritlačil k zemi. Dostal okamžite červenú kartu a vstupenku pod sprchy. Nasledovala štandardná situácia. Loptu si postavil Milan Ristovski. Jeho tvrdá a presne mierená obaľovačka mierila k pravej žrdi. Krásny gól však uznaný nie je, prišlo totiž k útočnému faulu. K záveru zápasu hlavný rozhodca pridal ešte tri minúty. A práve nadstavená tretia minúta priniesla záver zápasu formou posledného gólu na strane bielo-modrej Nitričky. Ristovski ostal nechránený na útočnej polovici. Vystrelil priamo na Vorela. Lopta sa potom odrazila k Mariánovi Chobotovi, ktorý to do poloprázdnej brány ľavačkou bezpečne dorazil (3:0).

Foto: Marián Bazala

https://www.bazala.sk/galeria/sport/fk-senica-fc-nitra-0-3

Komentáre