Bielo-modré Vianoce

Najkrajšie sviatky roka neobišli ani FC Nitra. Realizačný tím a hráči zasadli k štedrovečerným stolom a s najbližšími sa tešili z darčekov.

Pavol Farkaš si Vianoce užil v kruhu rodiny. „Tak, ako každý rok, aj tento sme boli doma,“ dodal. V domácej pohodičke si Pali pochutil na šošovicovej polievke, rybách a tradičnom šaláte. Zdá sa, že obranca poslúchal, lebo po stromčekom si našiel niečo, čo ho vskutku potešilo. „Veľmi rád lyžujem, tak tam bolo zopár vecí z lyžiarskej výstroje,“ prezradil. Tatko dvoch ratolestí si však najviac užil okamihy detskej radosti z darčekov. „Tá mi spôsobila najväčšiu radosť,“ netajil Pali.

V kruhu rodiny trávil vianočné sviatky aj kapitán FC Nitra Miloš Šimončič. A nielen v tej svojej 5-člennej, pridala sa aj rodina jeho brata. „Štedrý večer bol u mojich rodičov, na druhý sviatok vianočný sme išli k svokrovcom. Jedlo bolo klasické – kapustnica, klobáska, ryba, zemiakový šalát,“ prezradil Kuko. Netradičné v dnešných časoch je možno to, že po večeri všetky deti odišli von spievať koledy a za ten čas dospelí pripravili darčeky pod stromček. „My sme si nejaké extra darčeky nedávali, o to väčšia zábava bola pozorovať deti, ktorých bolo spolu 7, ako si rozbaľovali tie svoje,“ dodal s úsmevom Miloš.

Tradície sa dodržiavajú aj v rodine Andreja Fábryho. „Na Štedrý deň s bratom a s ocinom zdobíme stromček. Mamina s babkou zatiaľ pripravujú večeru. Tá je klasika: kapustnica, ryba, šalát. Nesmú chýbať ani koláče od babky,“ dodal Aďo. Po naplnení žalúdkov prišli na rad darčeky a potom tradičné vianočné rozprávky. Pravidlom u Fábryovcov je aj polnočná svätá omša. „Chodievame na ňu celá rodina. Na Vianoce sa vždy teším, lebo sme všetci spolu,“ dodal Aďo.

Aj tréner áčka Ivan Galád trávil sviatky tradične, teda s rodinou. A ako správny kulinár v obložení skvelých lahôdok. Keďže je rodák zo stredného Slovenska, no žije v Nitre, na štedrovečernom stole sa nachádza špeciálna kyslá polievka, ktorá je pôvodom z Liptova, hríbová polievka, ale aj klasická kapustnica. „Inak samé bežné veci,“ upresnil Galád. No a bežná, v zmysle tradičná, je aj jeho cesta do Tatranskej Lomnice, kam smeruje s priateľmi. „Každý rok tam chodím na 5 dní, mám tam spolužiaka z vysokej školy a budem tam tráviť už 10. Silvestra,“ prezradil kouč a dodal, že aktívne a na lyžiach.

Komentáre