Jakub Tancik: Nabudúce šance nezahodíme!

Náročný zápas prvého kola nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o udržanie sa sme zvládli. Bielo-modrá túžba po bodovom zisku bola silnejšia ako všetky okolnosti a v samom závere bola naša snaha korunovaná vyrovnávajúcim gólom.

Sobotňajšie repete v Michalovciach naši chalani vzali zhurta, čo ocenil aj tréner Peter Lérant. „Klobúk dolu pred nimi. Myslím si, že minimálne s dvomi gólmi sme mali ísť do šatne po prvom polčase. Po vylúčení Fabiša v 81. minúte sme hrali vabank a podarilo sa nám vyrovnať, čo bolo aspoň nejaké zadosťučinenie. Na chalanov som hrdý, celý zápas sme boli lepším mužstvom,“ dodal. Rovnako to vnímal aj Kristián Kolčák, ktorému bol pripísaný náš vyrovnávajúci gól. „Do hektického zápasu sme vstúpili lepšie ako pred týždňom. V prvom polčase sme mali viac z hry a šance aspoň na dva góly. Bohužiaľ, neboli sme efektívni. Chýbalo trošku šťastia, pretože sme za tým gólom išli. Mali sme tam spojnicu, strelu z päťky. Určite aj terén dopomohol. Za iných okolností by sme si to lepšie prebrali a dali do prázdnej brány. Ale išli sme gólu naproti a v závere zápasu sa šťastie priklonilo k nám. Za bod sme radi,“ zhodnotil Kolči sobotňajšie účinkovanie Nitričky na Zemplíne. K vyrovnávajúcemu zásahu výrazne sám dopomohol, no základom bola dobrá komunikácia celého nášho mužstva. „Všetky rohy sme dovtedy kopali tak, že sme si nabiehali zo šestnástky. Teraz sme to zmenili. Vedeli sme, že Majo Chobot má dobrú ľavačku a že to tam môže zakrútiť. Dali sme si s Erikom Jendrišekom signál, že to natlačíme k brankárovi. Dobre sme si tam odskočili, tečol som loptu a potom si to tam domáci dorazili do brány,“ opísal Kristián Kolčák záver súboja na pôde Michaloviec.

Výborný zápas si zaknihoval aj 21-ročný Jakub Tancik. A to aj z toho dôvodu, že hral na poste, ktorý mu nie je až taký blízky. „Ako malý som na ňom hrával a otec mi vždy vravel, že môžem byť aj pravý obranca. Dnes to nebolo jednoduché, ale cez týždeň som na tom poste trénoval, takže som si naň trochu zvykol. Lepšie sa cítim na krídle, ale nehrá sa mi zle ani v obrane,“ dodal Jakub, ktorý problém v našich nepremenených šanciach v prvom polčase videl aj v kúsku povestného šťastia. „Ale možno chýbala aj trošku väčšia koncentrácia, skutočne k ich premeneniu chýbalo máličko. Nabudúce určite takéto šance nezahodíme,“ vyhlásil po bojovnom zápase. „Od začiatku sa išlo vo vysokom tempe, bolo tam veľa súbojov. Mrzí ma, že bola proti nám odpískaná penalta, ale o to viac ma teší, že sme v úplnom závere dali gól.“ No a za to, podľa Jakubových slov, patrí veľká vďaka aj kondičnému trénerovi Marekovi Tomišovi: „Na zápas nás výborne pripravil, dodal nám tú potrebnú štipku sebavedomia. Odvádza fakt skvelú robotu.“

 

Zdroj foto: Róbert Andrejov, MFK Zemplín Michalovce

Komentáre