V hektickom závere sme vybojovali remízu

MFK Zemplín Michalovce – FC Nitra 1:1 (0:0) 

 

MFK Zemplín Michalovce: Marković – Vojtko, Vaško, Soler, Magda – Adekuoroye – Popovits (90. Siopis), Begala (46. Bednár), Žofčák (C) (79. Trusa), Phillips (73. Diarra) – Zuberu (46. Tandir)

FC Nitra: Šípoš – Çelebi, Kolčák, Fabiš, Tancík – Mustafić (49. Käuper), Regäsel – Kindsvater (68. Pagliuca), Jendrišek (C), Mészáros (90. Kurt) – Franko (68. Chobot)

Gól: Tandir (82. z 11m) – Kolčák (90.)

Rozhodovali: Očenáš – Poláček, Jánošík

ŽK: Vaško

ČK: Fabiš

Prvé kolo nadstavbovej časti nás opäť zaviedlo do Michaloviec a zápas sa začal pekne zhurta. Už v prvej minúte bol faulovaný Mustafić a my sme zahrávali štandardnú situáciu, Fabišov center odvrátili domáci do bezpečia. V 4. minúte výborne prečítal hru Jendrišek, schoval sa za obranu hostí a dlhý pas si nechal spadnúť pred seba, jeho zakončenie smerovalo mimo priestoru brány. Na ihrisku bolo cítiť nervozitu, strkanice začali medzi Mustafićom a Solerom, následne sa pridali aj Phillips a Regäsel. V 12.minúte sme opäť zahrávali roh, na vzdialenejšej žrdi bol pripravený Mustafić, ale loptu už nestihol sklepnúť do brány. V 16. minúte pekne obišiel obranu domácich Kindsvater, jeho následnú strelu musel na bránkovej čiare zachraňovať Soler. Fabišov pokus z 19. minúty smeroval k spojnici domácej svätyne, brankár Marković  zasiahol a odvrátil gólovú príležitosť. V 22. minúte poslal bombu na bránu Jendrišek, jeho pokus brankár vytesnil na roh. V 27. minúte dobre hru prečítal Šípoš, keď sa vysunul z brány a Žofčákov center vyboxoval do bezpečia. O 2 minúty na to sa v obrovskej príležitosti ocitol Mustafić, jeho pokus opečiatkoval spojnicu michalovskej brány, z následnej dorážky mieril Jendrišek nad.

Hneď v úvode druhého polčasu sa v obrovskej šanci ocitol domáci Popovits, zoči-voči Šípošovi prekopol bránu. V 51. minúte využil Mészáros na strelu Jendrišekov center, ale domáci gólman bol na svojom mieste. V následných minútach sme videli viacero nepresností na oboch stranách. V 80. minúte mali domáci veľkú gólovú príležitosť, Tandir z dobrej pozície trafil priamo Šípoša. V 81. minúte zapískal hlavný arbiter nastrelenú ruku v našom pokutovom území, za čo si Fabiš vyslúžil druhú žltú a smeroval predčasne pod sprchy. Loptu si na biely bod postavil Tandir a otvoril skóre stretnutia. 1:0 V samom závere zápasu Tancík vybojoval rohový kop. Chobotov center smeroval do pokutového územia domácich, kde sa lopta viackrát odrazila a s prispením Kolčáka a následným tečom domácich sa dostala za bránkovú čiaru michalovskej brány. 1:1 

Peter Lérant, hlavný tréner: „Po dnešnom zápase musím povedať, že, nielen ja, ale aj celé vedenie môžeme byť na chalanov hrdí. Celý zápas sme boli lepším mužstvom. Bohužiaľ, v prvom polčase sme nepremenili viacero dobrých šancí. V druhom polčase Michalovce prestriedali a niektoré nakopávané lopty nám tam robili problémy, z toho sme tam mali závary. Myslím si, že dnes sme boli kombinačne aj herne lepším mužstvom.“

Zdroj foto: Róbert Andrejov, MFK Zemplín Michalovce

Komentáre