Lérant: Nadstavba bude o hlavách, do Michaloviec vrátiť požičané

Tabuľka Fortuna ligy sa rozdelila na 6 lepších a 6 horších tímov. Pre každú šesticu sa začína nová súťaž. Nitrička bude napĺňať svoj hlavný cieľ – záchranu v najvyššej súťaži. Prvý krok nás čaká v Michalovciach, kde sme pred týždňom smolne prehrali. O taktike na nadstavbu a aj na tento zápas sme sa porozprávali s hlavným koučom Petrom Lérantom.

Nadstavbová časť Fortuna ligy je vlastne taká nová súťaž. Mužstvá v hornej polovici tabuľky sa pobijú o majstrovský titul, tímy v dolnej polovici o záchranu medzi elitou. „Dolná časť tabuľky je skutočne vyrovnaná, takže akoby sa začínalo od nuly. Medzi posledným a siedmym je rozdiel 3 body. Bude dôležité, ako sa mužstvá skoncentrujú, lebo nadstavba bude hlavne o hlavách. Cieľ Nitry bol jasný už dávnejšie – záchrana, a to sa nemení,“ zdôraznil Peter Lérant a dodal, čo tento cieľ pomôže naplniť: „Máme nové mužstvo, tá chémia si musí sadnúť.“ Nášmu lodivodovi je jasné, že skupina o udržanie sa je vyrovnaná. Čo teda rozhodne o tom, kto v závere získa čierneho Petra? „Dôležité bude, ktorým mužstvám sa budú vyhýbať zranenia a ktorým sa, hlavne v úvode, podarí zachytiť prvé zápasy bodovo. No a celkovo, ktoré získajú nejakú tú pohodu. Boje o záchranu budú zaujímavé. Aj predposledné miesto hrá baráž a to pri sile niektorých druholigistov, ako napr. Banská Bystrica alebo Podbrezová, ktoré majú dobré mužstvá, dáva tušiť, že záchrana bude tento rok naozaj ťažká,“ upozornil Lérant. Tréner so svojím realizačným tímom mužstvá v skupine o udržanie sa už dobre pozná a oni zase poznajú nás. Napriek tomu ich bude nutné niečím prekvapiť. „Na každého sa dá vymyslieť nejaký taktický plán. Máme v kádri 25 hráčov plus brankárov, takže je tam veľa chalanov, ktorých súperi ešte nie celkom poznajú. Dúfam, že tí hráči, ktorí mali nejaké výpadky a dlhšie nehrali, sa už postupne dostanú do hry. Verím, že ešte ukážu svoju kvalitu, pomôžu nám súperov niečím prekvapiť a že budeme úspešní,“ dodal Peter Lérant, pre ktorého je z pätice našich súperov rozhodne najnepríjemnejší Ružomberok. „Liptáci majú mladých a behavých hráčov, hrajú s trojčlennou obranou, a to hrá v lige málo mužstiev. Ale aj na tento tím sa dá vymyslieť niečo. Každý súper má svoje plusy aj mínusy.“

Žreb nadstavbovej časti ročníka 2020/2021 Fortuna ligy zariadil, že po týždni opäť cestujeme do Michaloviec. Nuž a plán cesty na východ Slovenska je jasný. „Samozrejme, máme im čo vracať. Po dôkladnej analýze si myslím, že v zápase spred týždňa sme boli minimálne vyrovnaným súperom. Michalovce mali viac šancí a bohužiaľ, ten zápas niektorí hráči nezvládli, lebo tam boli skôr len dlhé, nakopnuté lopty. Potom sme tam mali nejaké tri, štyri výpadky v obrane, keď sme súperove lopty nezachytili, ale herne to bolo vyrovnané. Podľa môjho názoru sme mali v 87. minúte kopať čistú penaltu, aj televízne zábery ukázali, že rozhodca nás poškodil. Z toho vyplynulo naše nezachytenie dlhej lopty a dostali sme zbytočný gól,“ zaspomínal si na smolný zápas z minulej soboty. Nitrička ho však musela hodiť za hlavu a počas týždňa sa koncentrovať na odvetu. „Trénovali sme veci, ktoré sa ukázali ako slabiny, napr. zachytávanie lôpt v obrane. Ale zamerali sme sa aj na finálnu fázu, lebo pred týždňom sme v nej boli dosť sterilní, aj keď sme mali dobré náznaky. Uvidíme, ako to dopadne,“ uzavrel Lérant. My veríme, že so šťastným koncom pre nás!

Priamy prenos bude k dispozícii na www.fortunaliga.tv 

MFK Zemplín Michalovce – FC Nitra

sobota, 13.3.2021 o 17:00hod.
mestský futbalový štadión Michalovce

Komentáre