Matej Franko: Veľmi som chcel dať gól

Posledný zápas základnej časti Fortuna ligy nám nevyšiel podľa predstáv. Vrátiť požičané však môžeme Michalovciam už o týždeň v 1. kole nadstavby.

Podľa ideálneho scenára sa Nitrička chcela so základnou časťou aktuálneho ročníka Fortuna ligy rozlúčiť víťazstvom. Aj s bodovým ziskom by cesta z Michaloviec pod Zobor bola príjemnejšia. Lenže presný zásah striedajúceho domáceho Popovitsa v 88. minúte ideálny scenár zbúral. „Bol to zápas o bojovnosti a myslím si, že v 1. polčase aj hra z našej strany bola taká. Avšak nevytvorili sme si veľké príležitosti. Aj druhý polčas vyzeral zo začiatku dobre, boli sme silní na lopte. Za stavu 0:0 sme mali veľkú príležitosť, ktorá z môjho pohľadu zaváňala faulom,“ podal svoj pohľad na včerajší duel na Zemplíne Matej Franko. Sám sa niekoľkokrát ocitol v blízkosti brankára Markovića, no jeho snaha nebola korunovaná úspechom. „Veľmi som chcel dať gól. Pri tej mojej najväčšej šanci bola prihrávka trošku prudšia a ja som ju nedobehol. Moja chyba,“ dodal Matej Franko, ktorý si zo zápasu teda neodniesol gólový zápis, za to však škaredé zranenie ucha. „Nie je to nič vážne. Ako som išiel do hlavičkového súboja, nabehol som súperovmu hráčovi priamo na lakeť,“ vysvetlil.

Mateja Franka v 72. minúte tréner Lérant stiahol z ihriska a do zápasu sa dostal Ole Käuper. „Poslal ma dopredu k Sinanovi, mal som sa pokúsiť bojovať o lopty, vyhrať nejaké hlavičkové súboje, keďže som vyšší hráč a napádať stopérov súpera, aby nemali kľud na rozohrávku,“ prezradil pokyny od kouča bielo-modrých, s ktorými vstupoval do hry. Čím rýchlejšie sa približoval záver zápasu, tým viac bolo cítiť, že domáci chcú dať stoj čo stoj gól. Po nariadenej penalte pre nich zo 65. minúty si naši pýtali podobný rezultát tesne pred koncom druhého polčasu. „Nevidel som tú situáciu dobre, bol som v súboji. Je mi teda ťažko povedať, ako presne to bolo. Sústredil som sa na súboj a na loptu. Budem si to musieť celé pozrieť na videu, aby som to vedel posúdiť,“ dodal Ole. Pre 24-ročného Nemca bol včerajší duel typickým remízovým zápasom. „Žiaľ, s nešťastným koncom pre nás. Našťastie, už o týždeň máme šancu všetko napraviť.“ Žreb totiž určil, že nadstavbovú časť Fortuna ligy 2020/21 začíname na ihrisku v Michalovciach.

Zdroj foto: Róbert Andrejov, MFK Zemplín Michalovce

Komentáre