Napriek vychytanej penalte cestujeme z Michaloviec bez bodu

MFK Zemplín Michalovce – FC Nitra  1:0 (0:0)

 

MFK Zemplín Michalovce: Marković – Vojtko, Vaško, Soler, Magda – Adekuoroye – Trusa (66. Ntosis), Phillips, Oshima, Žofčák (C) (81. Popovits) – Zuberu (76. Tandir)

FC Nitra: Šípoš – Çelebi, Kolčák, Djiby Ba, Fabiš – Regäsel, Vrábel (56. Kurt) – Kindsvater (56. Chríbik), Jendrišek (C), Danek (23. Mészáros) – Franko (72. Käuper)

Góly: Popovits (88.)

Rozhodovali: Smolák – Pozor, Borsányi

Na posledný zápas základnej časti Fortuna ligy v sezóne 2020/2021 sme vycestovali na východ republiky. V 4. minúte prišiel center od Vojtka, ale Danek predviedol dobrý obranný zákrok na autovej čiare. V 7.minúte Zuberuov strelecký pokus, avšak mimo priestoru Šípošovej brány. V 14. minúte to skúsil Magda spoza šestnástky, ale Šípoš bol na svojom mieste. V 28. minúte zahrával Fabiš rohový kop, jeho center spracoval Çelebi, zakončiť sa mu už ale nepodarilo. V 44. minúte sa v sľubnej šanci ocitol Žofčák, ale Çelebi výborne zasiahol. V nadstavenom čase mal 100% šancu Trusa, ale Šípoš vytiahol bravúrny zákrok. Prvý polčas 0:0.

Na druhý polčas vybehli oba tímy v rovnakých zostavách. V 54. minúte predviedol Mészáros peknú individuálnu akciu, keď sám prekľučkoval pomedzi domácich hráčov, prenikol do pokutového územia Michaloviec a následne sa postaral o roh Nitry. V 63. minúte Jendrišek fauloval v snahe zabrániť domácim skórovať, na čo hlavný arbiter nariadil pokutový kop. Loptu si na biely bod postavil kapitán Michaloviec, Igor Žofčák, ale famózny Šípoš si zastal pozíciu jednotky. V 78. minúte sa v gólovej príležitosti ocitol Vojtko, no Djiby Ba ho odstavil od lopty. Ťažký terén v Michalovciach komplikoval všetku snahu futbalistov na oboch stranách. V 86. minúte sme si neúspešne pýtali jedenástku po faule v našom pokutovom území. Následne sa staré známe nedáš-dostaneš stalo opäť pravdou, keď sa samostatne presadil Popovits a rozhodol o osude dnešného stretnutia. 1:0 

Peter Lérant, hlavný tréner: „V prvom polčase mali Michalovce lepšie ofenzívne náznaky. V druhom polčase sme mali aj my nejaké útoky, ale na tomto teréne dnes futbal moc kvality nemohol priniesť. Bol to skôr boj a bolo to viac o chcení. Bohužiaľ. Musím zagratulovať Michalovciam. My sme ten zápas nezvládli v hlavách.“

Zdroj foto: Róbert Andrejov, MFK Zemplín Michalovce

Komentáre