Zápas o jednom góle strhla na svoju stranu Trnava

FC Nitra – FC Spartak Trnava  0:1 (0:0)

 

FC Nitra: Šípoš – Çelebi, Kolčák, Djiby Ba, Fabiš – Mustafić, Regäsel (90. Franko) – Šefčík, Käuper (81. Kurt), Mészáros (81. Tancík) – Jendrišek (C)

FC Spartak Trnava: Rusov (C) – Mikovič, Twardzik, Kóša, Koštrna, Savvidis, Yusuf, Iglesias (66. Kolesár), Bukata (88. Benovič), Cabral (90. Tumma) , Olejník (46. Ristovski)

Gól: Savvidis (78.)

Rozhodovali: Dohál – Pozor, Jekkel

ŽK: Šefčík – Olejník

Na prvý domáci zápas v roku 2021 sme si museli počkať až do 20. kola Fortuna ligy, v ktorom sme na štadióne pod Zoborom privítali súpera z Trnavy. V 10. minúte sa do zakončenia dostal kapitán Jendrišek, jeho strelu na prednú žrď vystihol hosťujúci brankár. Na opačnej strane to skúsil Yusuf, nastrelil tyčku Šípošovej brány. V priebehu prvého polčasu sme videli nervózny futbal, ktorý sprevádzali viaceré vypäté situácie.

V úvode druhého polčasu sme zahrávali štandardnú situáciu. Odrazenú loptu vrátil späť do ohňa Jendrišek, ale Käuper zakončoval nepresne. V 52. minúte sa do vyloženej gólovej príležitosti dostali hostia. Po hlavičke Yusufa zakončoval Bukata, ale Šípoš výborne zasiahol nohou. V 69. minúte zahrávali hostia priamy kop, zakončoval Ristovski, ale dobre zasiahol Çelebi, ktorý sa vrhol do strely trnavského útočníka. V 79. minúte hostia otvorili skóre dnešného stretnutia. Bukata centroval za obranu, kde prvé zakončenie Ristovského Šípoš vyrazil, no po následnej dorážke Savvidisa lopta skončila v bráne. 0:1 V snahe zvrátiť nepriaznivý stav urobil tréner Lérant viaceré zmeny v zostave, ale vyrovnávajúci gól nám to neprinieslo. V nadstavenom čase mohol skóre stretnutia uzavrieť Ristovski, ale Šípoša v bráne neprekonal.

Peter Lérant, hlavný tréner: „V prvom polčase sme mali o niečo väčšiu územnú prevahu, dobre sme pressovali v strednej zóne a mali sme tam viacero náznakov, ktoré sme vo finálnej fáze nevyužili. V druhom polčase sa dostavila nervozita z výsledku, čo bolo pre mňa nepochopiteľné. Cez prestávku sme chlapcov nabádali, že sa s Trnavou dá hrať a že nemusia mať obavy. Opak bol pravdou, pretože sme neboli dosť konkrétni, bolo tam málo akcií dopredu a málo priamočiarych akcií. Pred tým, než Trnava dala gól, sme mali dobrú šancu zo štandardky, mohli sme dať gól. Bol to zápas o jednom góle a Trnava svoju štandardku využila, vyhrala a my musíme ísť ďalej.“

Zdroj foto: http://www.bazala.sk

Komentáre