Dohrávka 17. kola FL nám body nepriniesla

17. kolo FL: FK Pohronie – FC Nitra  3:1 (1:1)

FK Pohronie: Hrdlička – Britto (46. Fadera), Pavlík (C), Štrba, Petrák (65. Heurtaux), Weir (65. Mazan), Bangala, Blahút, Chvěja (90. Badolo), Galuška (60. Ladji), Adler

FC Nitra: Šípoš – Regäsel (86. Çelebi), Kolčák, Djiby Ba, Fabiš – Chríbik (46. Käuper), Mustafić – Šefčík, Pagliuca (83. Franko), Mészáros (66. Kurt) – Jendrišek (C)

Góly: Adler (13. z 11m, 90.), Štrba (80.) – Pagliuca (30.)

Rozhodovali: Dohál – Borsányi, Mihalík

ŽK: Hertaux – Kolčák

Jarná časť Fortuna ligy pre nás začala dohrávaným 17.kolom proti Pohroniu. Pre nevyhovujúci terén na domácom štadióne súpera sa duel odohral na umelej ploche v Žiline. Nepríjemné februárové počasie futbalovej kráse veľa nepridalo a v úvode stretnutia sme videli množstvo nepresností na oboch stranách. V 12.minúte fauloval Pagliuca v pokutovom území a hlavný arbiter nariadil jedenástku. Loptu si na biely bod postavil Adler, poslal strelu k ľavej žrdi a otvoril skóre dnešného zápasu. 1:0 Gól súpera nás nakopol a následne sme si vypracovali viaceré zaujímavé príležitosti. V 26. minúte sme zahrávali priamy kop, dobre mierenú strelu domáci goalman bez problémov zneškodnil. V 30. minúte prišlo vyrovnanie. Loptu pred šestnástkou podržal Šefčík, posunul Pagliucovi a ten krížnou strelou vymietol ľavú šibenicu Hrdličkovej brány. 1:1 Počas záverečných pätnástich minút prvého polčasu sme domácich dostali do tlaku, k navýšeniu skóre však už neprišlo.

Do druhého polčasu urobili obaja tréneri po jednej zmene v zostave. Za nás do stredu ihriska naskočil Käuper, kde vystriedal Chríbika. V 51. minúte sme mali obrovskú príležitosť pridať ďalší gól. Lopta poskakovala v malom vápne Hrdličkovej brány, ale ani jednému z našich sa nepodarilo skórovať. V 59. minúte sme zahrávali rohový kop, Fabišov center našiel Jendrišek, ktorý dobre mienenou strelou netrafil priestor brány. Z následnej akcie sa vo výbornej pozícii ocitol Pagliuca, jeho zakončenie mierilo vysoko nad. V 61. minúte prišiel skvelý Šefčíkov center, Djiby Ba v páde hlavičkoval nad brvno. V 70. minúte sa do obrovskej gólovej príležitosti dostali domáci, centrovanú loptu zasiahol Mazan a opečiatkoval pravú žrď Šípošovej brány. V 80. minúte sa v našom malom vápne dostal k odrazenej lopte Štrba a so šťastím skóroval. 2:1 V snahe vyrovnať pálil Kurt v 87. minúte priamo na brankára, ale ten jeho strelu vyrazil smerom k postrannej čiare. V nadstavenom čase sa do úniku dostal Adler a uzavrel skóre dnešného stretnutia na konečných 3:1.

Peter Lérant, hlavný tréner: „Odohrali sme smolný zápas, hlavne ten záver po druhom góle súpera. Prvý polčas bol z oboch strán nervózny. Dalo sa vidieť, že sa hrá o veľa a že je to prvé kolo po krátkej príprave. Prvý polčas veľa futbalovej krásy nepriniesol. Súper išiel do vedenia trochu prísnou penaltou a my sme vyrovnali. Potom sme tam mali aj nejaké dobré náznaky, ale prvý polčas nebol ideálny ani z jednej strany. V druhom polčase sme do druhého gólu súpera dominovali. Mali sme viac z hry, mali sme tam 3-4 dobré príležitosti, ktoré mohli skončiť gólom. Bol nariadený pokutový kop a zrejme po faule na brankára sa súper dostal do vedenia. Potom to už bolo také nervózne, hektické. My sme sa snažili vyrovnať, súper tam mal ďalšie kontry, jednu z nich v závere aj využil. Takže z moje strany nešťastný zápas, ale ukázali sme aj veľa dobrých vecí, na ktorých treba stavať a ideme ďalej.“

Zdroj foto: TASR

Komentáre