Po posilách s nemeckým pasom zalovila Nitrička aj v domácich vodách

V prvom prípade sa jedná o vody nášho ligového konkurenta. Z tímu FK Pohronie prichádza Peter Chríbik. V druhom prípade sme zalovili až v 3. slovenskej lige, kde na svoju príležitosť čakal Adam Mészáros. 

Peter Chríbik bol do zimnej prestávky Fortuna ligy hráčom FK Pohronie. Rodák zo Žiliny na ponuku spod Zobora zareagoval veľmi pozitívne. „V Nitre sa hrá najvyššia súťaž a viem, že tento klub má bohatú históriu a dobré podmienky na trénovanie. Dlho som sa teda nerozhodoval. Zavážil aj kvalitný tréner, pri ktorom budem určite napredovať,“ zdôvodnil svoj súhlas s prestupom do bielo-modrej rodiny 21-ročný Chríbik. Stredopoliar, ktorý meria 187 centimetrov, vidí svoj prínos pre klub vo fyzickej hre. „Na ihrisku vždy nechám všetko a nevypustím ani jeden súboj. Myslím si, že to sa bude v zápasoch o záchranu hodiť,“ dodal. „V Pohroní hrával na pozícii stredného defenzívneho hráča, má veľké kvality v defenzívnej časti a práve tam nás trošku tlačila topánka, takže verím, že tam nám môže pomôcť,“ povedal o výbere Petra Chríbika športový riaditeľ FC Nitra Henrich Benčík.

Druhou slovenskou posilou pred štartom jarnej časti je 27-ročný Adam Mészáros, naposledy hráč treťoligového FK Marcelová. „Je to pracovitý hráč, ktorý by mohol pôsobiť ako pravé krídlo, je veľmi rýchly. Aj keď hrával v nižšej súťaži, myslím si, že nám môže pomôcť,“ uviedol Benčík. „Pod vedením trénera Léranta som začínal s mužským futbalom. Dobre ma pozná, napriek tomu ma prekvapil telefonát, že mám prísť na skúšku do Nitry. Na ďalší deň som už trénoval s mužstvom,“ opísal začiatok cesty pod Zobor Adam, ktorý tvrdí, že ako hráč nechá na ihrisku srdce. „Už sa neviem dočkať súťaže! Som si istý, že s chalanmi urobíme všetko pre to, aby sme skončili čo najvyššie.“ Adam Mészáros bude mať vo Fortuna lige premiéru, najvyššie pôsobil v 2. lige v tíme MFK Skalica. V roku 2017 sa mu v jeho drese podarilo zahrať si finále Slovenského pohára proti bratislavskému Slovanu. „Cítim sa byť pripravený na najvyššiu súťaž. Mám 27, veľa skúseností. Veľmi dlho som čakal na takúto príležitosť a teraz chcem ukázať svoju kvalitu,“ dodal Mészáros.

„S obidvoma hráčmi sme sa dohodli na angažmáne do konca tejto sezóny s tým, že keď sa zachránime, môžeme sa rozprávať o ďalšej spolupráci. Obidvaja vedia, že naším najväčším cieľom je zostať v najvyššej súťaži,“ dodal Henrich Benčík.

Chlapci, vitajte v meste pod Zoborom! Nech sa vám v Nitričke darí!

Komentáre