Tandem Antalík-Dekýš prijal nové posty v klube pod Zoborom

Mesto pod Zoborom sa môže pýšiť bohatou futbalovou históriou. Nitrička vychovala množstvo talentov a bielo-modrý dres si obliekali mnohé, dnes už nezabudnuteľné, futbalové mená. Nie je nezvyčajné stretnúť, či už v útrobách štadióna alebo priamo na tréningových plochách, významné postavy našej futbalovej histórie. Viacerí z nich pôsobia ako tréneri, sú súčasťou realizačných tímov, prípadne pôsobia v štruktúrach klubu. Inak to nie je ani v prípade dvojice Augustín Antalík a Jaroslav Dekýš. Títo dvaja páni sa neodmysliteľne zapísali do futbalových análov Nitry a v týchto dňoch sa pre nich začína nová etapa spojená s klubom spod Zobora.

Útočník Augustín Antalík pôsobil väčšinu svojej profesionálnej futbalovej kariéry v klube Baník Ostrava, kde odohral 7 sezón, získal 2 majstrovské tituly a odohral najslávnejšie zápasy európskych pohárov. Dres Platiky Nitra obliekal v rokoch 1983/84, nastúpil na 15 majstrovských zápasov a dnes prichádza do klubu na pozíciu vedúci mužstva pri A tíme mužov. „Myšlienkou príchodu pána Antalíka bolo sprofesionalizovať klub na úrovni obslužného tímu A – mužstva. Zastávať bude pozíciu vedúci mužstva a zároveň by sme chceli, aby sa častejšie zapájal do chodu A tímu. Mal by sa viac venovať hráčom a byť súčasťou prepojenia vedenia klubu s A-mužstvom. Myslím si, že zapadne do toho celkového prostredia, ktoré tu chceme vytvárať,“ povedal o príchode a budúcom pôsobení Antalíka generálny manažér Jozef Petráni.

Zmena v realizačnom tíme mužov zároveň nie je jedinou, ktorá sa odohrala v posledných dňoch. Na pozíciu manažéra štadióna pod Zoborom nastúpil legendárny nitriansky obranca Jaroslav Dekýš. Nitriansky dres obliekal neuveriteľných 12 sezón a na svojom konte má najviac ligových štartov vo federálnej lige v rokoch 1982 až 1993. „Som veľmi rád, že sme sa dohodli na spolupráci. Jaro Dekýš je veľká ikona nitrianskeho futbalu, strávil tu dlhé obdobie, má odohratých najviac súťažných zápasov za náš klub. Z tohto pohľadu si myslím, že je to veľmi dobrý krok. Zároveň by som sa chcel poďakovať pánovi Jánovi Meszárošovi za jeho odvedenú prácu aj v neľahkých obdobiach,“ dodal Petráni.

Prostredie nitrianskeho štadióna z inej ako hráčskej perspektívy nie je dvojici Antalík-Dekýš cudzie, spolu pôsobia pri rezerve A-tímu ako trénerský tandem. „Je pravda, že dvojica Antalík – Dekýš nám súčasne vytvára aj realizačný tím pri našej juniorke. Aj to bol dôvod, aby to prepojenie bolo čo najužšie. Vedia sa aj počas týždňa navzájom informovať s realizačným tímom áčka, vedia mužstvo lepšie pripraviť a aj to bolo jedným z motívov a dôvodov prečo sú tu a budú spolu vytvárať jednu zo športových stránok klubu,“ uzavrel generálny manažér FC Nitra.

 

Augustín Antalík (celkom vpravo)

Jaroslav Dekýš (celkom vpravo)

zdroj foto: archív

Komentáre