Nitra remizovala s Ružomberkom

FC Nitra – MFK Ružomberok 1:1 (0:0)

FC Nitra: Šípoš – Kunik, Podhorin, Kolčák – Mustafić – Fabiš (84. Magda), Vrábel (60. Adamec), Faško, Záhumenský – Šefčík (77. Hovhannisyan), Chobot (84. Franko)

MFK Ružomberok: Macík – Čurma, Maslo, Mrva – Kmeť (50. Ďungel), Zsigmund (74. Filinský), Brenkus, Múdry (61. Kochan), Mojžiš – Kružliak (61. Boďa), Gerec (74. Dopater)

Góly: 87. Faško – 51. Zsigmund

Žlté karty: 30. Kolčák – 48. Kmeť, 90.+3 Kochan

Rozhodovali: Kráľovič – Roszbeck, Vitko

Diváci: 863

 

KOMENTÁR

Na začiatku stretnutia boli síce ofenzívnejšie naladení hostia, no prvú vážnejšiu šancu si v 8. minúte vypracovali domáci hráči, keď Chobot z vnútra veľkého vápna tesne minul bránu. O dvadsaťdva minút neskôr Šefčík preveril Macíka točenou strelou z hranice šestnástky, ale ružomberskému gólmanovi nenarobil problémy. V 32. minúte Gerec našiel prihrávkou z pravej strany pred bránou Brenkusa, ktorý spoza obrancu vystrelil nad brvno. Po piatich minútach Chobot vysunul Šefčíka a ten strelou z mierneho uhla rozvlnil sieť len z vonkajšej strany. Na konci úvodného dejstva to ešte Faško vyskúšal spoza veľkého vápna, ale nie veľmi razantné zakončenie chytil Macík.

Krátko po zmene strán Chobot prudko vystrelil z väčšej vzdialenosti a jeho strelu smerujúcu k žrdi vyrazil ružomberský brankár. V 51. minúte skončila Zsigmundova strela aj s prispením teču v bráne – 0:1. Po šiestich minútach Fabiš našiel pekným centrom Podhorina a ten vo veľkej šanci na vyrovnanie hlavičkoval tesne nad brvno. V 59. minúte Gerec unikal po pravej strane a následne prihral Brenkusovi, no jeho prudkú strelu vyrazil Šípoš na rohový kop. Po dvoch minútach to vyskúšal Kružliak spoza veľkého vápna, ale nie veľmi razantné zakončenie bez problémov zneškodnil brankár. V 69. minúte Ďungel našiel v šestnástke Brenkusa, no ten spoza obrancov namieril nad brvno. Po desiatich minútach sa z protiútoku opäť dostal k zakončeniu Brenkus, ale z uhla minul vzdialenejšiu žrď. Krátko na to Boďa ťahal útok hostí a namieril vedľa bližšej žrde. V 87. minúte Faško z hranice veľkého vápna prestrelil všetko čo mu stálo v ceste a vyrovnal na konečných 1:1.

Foto: Marián Bazala

http://www.bazala.sk

zdroj: mfkruzomberok

Komentáre