Nitrička milo prekvapila, zo Žiliny berie všetky body

MŠK Žilina – FC Nitra 1:2 (1:0)
Góly: 45. Bichakhchyan – 56. a 66. Faško
Rozhodca: Glova – Ferenc, Vitko
ŽK: 43. Gono, 59. Vallo – 58. Šefčík, 82. Záhumenský
Diváci: 1705
ZOSTAVY
MŠK Žilina: Petráš – Vallo (C), Kopas, Kiwior, Sluka – Bichakhchyan, Gono, Myslovič (46. Bernát) – Kaprálik (46. Iľko), Kurminowski (56. Paur), Ďuriš (82. Rusnák)

FC Nitra: Šípoš – Kuník, Podhorin (C), Kolčák, Záhumenský – Mustafič – Šefčík (89. Fabiš), Vrábel, Adamec, Chobot – Faško (83. Hovhannisyan)

Úvod až na pár centrov nepriniesol výraznejšiu príležitosť, Samuel Petráš na domácej  a jeho kolega z reprezentácie do 21 rokov Dávid Šipoš na nitrianskej strane zasahovať nemuseli. Prvú desaťminútovku uzavrel po oťukávačke tiahlou strelou Miroslav Gono, gólman Šípoš s námahou vyrážal na roh. Hrozila aj Nitra, menovite Záhumenský, ktorý sa z uhla preštrikoval až pred päťku, tam však zakročili naši obrancovia. Ešte nebezpečnejšie vyzerala šanca Chobota v 19. minúte, ktorý na zadnej tyči našťastie napol iba bočnú sieť. V 21. minúte s domácimi hralo brvno po strele Vrábela, ktorému to z hranice šestnástky naozaj sadlo. Odrazenú loptu stihli šošoni rýchlo upratať do bezpečia. Potlesk si po dlhšej dobe vyslúžila strela Vahana Bichakhchyana, ktorý hneď dvakrát v rade vystrašil Šípoša. Nitra sa však rýchlo dokázala vymaniť z  chvíľkového tlaku a viackrát podkúrili Petrášovi, ten sa musel naťahovať po ďalšej nepríjemnej strele Vrábela v 33. minúte. Organizovanú defenzívu Nitranov sa nedarilo prekonávať, naopak, boli to hráči v modrom, ktorí zbierali odrazené lopty a vyrážali dopredu. V 44. minúte dokonca po priamom kope aj skórovali, no ich radosť prekazila zdvihnutá zástavka postranného rozhodcu. Čo nevyužil súper, potrestali domáci. Gól do šatne priniesla akcia dvojice Bichakhchyan – Kurminowski, Poliak si zbehol za obranu, našiel spätnou prihrávkou Vahana, ktorý to tiesnený znova ľavačkou trafil presne k žrdi – 1:0.

Do druhého polčasu so zmenou na domácej strane prišla ihneď aj aktivita, zľava centroval Braňo Sluka, jeho výborný center iba preletel pomedzi hráčov skrz päťku. V 55. minúte prišiel výborne vymyslený aut od striedajúceho Iľka, ktorý vysunul Sluku, jeho center tentoraz našiel Kurminowskeho, ktorý pálil iba do nôh súpera. O minútu neskôrsme  gólom potrestali súpera. Zaváhanie v obrane využil Faško, ktorý s prispením teča prekonal Petráša. O desať minút sme už  viedli, po rohovom kope vyskočil najvyššie Faško a svojím druhým gólom priklonil misky váh na našu stranu. Po tomto momente nasledovalo dobýjanie nitrianskej obrany, strely Gona ani akrobatické zakončenie Bernáta neprekvapilo brankára Šípoša. Domáci vrhli všetko do útoku, v 87. minúte  mali možnosť priameho kopu z približne 18 metrov, k lopte sa postavil Bernát, ale trafil len múr v modrom. Domáci minulosezónny najlepší strelec sa netrafil ani o minútu neskôr, keď mieril iba do tyčky nitrianskej brány. Nitrička si odváža po siedmych rokoch všetky body zo Žiliny.

PAVOL STAŇO, TRÉNER MŠK ŽILINA
„Prvý polčas nebol z našej strany z rôznych dôvodov úplne ideálny. Až sme zostali zaskočení, že nie všetko nám vychádzalo tak, ako malo. Súper bol dobre zorganizovaný, vedel, čo má robiť. Ťažko sa nám cez neho dostávalo. Paradoxne sme vyhrávali 1:0, po zmene strán sa obraz hry zmenil, začali sme hrať lepšie, dominovali sme a ďalší paradox bol, že sme dvakrát inkasovali. Nemám chalanom čo vyčítať, dali tam srdce. Chyby sa stávajú a patria k futbalu. Robili sme všetko, aby sme to otočili, chýbal iba gól. Niekedy aj prehra môže tímu pomôcť. Urobili sme viacero zmien v zostave, pretože máme pred sebou veľa zápasov, všetci hráči potrebujú byť zaťažení, zároveň oddýchnutí. Kto futbalu rozumie, vie, že nie je jednoduché vyhrať s hocikým. Nitra dala o gól viac, treba jej pogratulovať.“
GERGELY GERI, TRÉNER FC NITRA
„Som veľmi rád, že sme v Žiline bodovali, som šťastný za chlapcov, pretože sme spolu krátko. Tie dva týždne sme si odmakali a výsledok zo soboty bol veľmi krutý. Boli sme dôslednejší, precíznejší a verili sme tomu, že tu môžeme niečo uhrať napriek tomu, že sme cez polčas prehrávali 0:1. Veľmi sme potrebovali takýto pozitívny výsledok. Dúfam, že nás nakopne, ale chceme ostať pri zemi, nechceme byť ako na hojdačke, že sa nebudú striedať lepšie a horšie výkony a že na dnešný zápas nadviažeme aj v ďalšom zápase. Verím, že sa budeme zlepšovať od zápasu k zápasu.“
foto: Marián Bazala
http://www.bazala.sk

 

Komentáre