Trpký vstup do sezóny

FC Nitra – ŠK Slovan Bratislava 0:5 (0:4)

Góly: 12. a 49. Medved, 37. Rabiu, 42. Magda (vl.), 45. Strelec

Žlté karty: 1. Šefčík, 59. Vrábel, 63. Hovhannisyan – 69. de Kamps

Rozhodovali: Ziemba – Poláček, Jánošík

Návšteva: 2536 divákov

Nitra: Šípoš – Kuník, Podhorin, Magda, Záhumenský – Mustafič, Vrábel (63. Fabiš) – Šefčík, Faško, Chobot (88. Danek) – Hovhannisjan (81. Tancík)

Slovan: Šulla – Medveděv, Abena, Božikov (65. Bajrič), Vernon – Rabiu (73. Nono), de Kamps (81. Ožbolt) – Čavrič (73. Ratao), Strelec (65. Holman), Moha – Medved

Hneď v úvode Podhorin zablokoval strelu Rabia a Medved po vyhranom osobnom súboji trafil pravú žrď. Už po dvanástich minútach  si úradujúci majster  otvoril strelecký účet v novej sezóne, keď Medved po nedorozumení v obrane Nitry zblízka prudko napálil loptu do siete – 0:1. Zakrátko vysunul Čavrič do dobrej pozície Mohu, ten zoči-voči Šípošovi neuspel. Duo Čavrič – Moha si túto spoluprácu zopakovalo v 26. min v opačnom garde, Čavrič mieril po prihrávke Mohu nad. Domáci sa pripomenuli akciou z ľavej strany, po ktorej Hovhannisyan mieril zblízka vedľa. Zrejme zlomová bola 37. min, keď Slovan najprv ustál skrumáž po rohu. Okamžite  vyrazil do brejku, Moha si krásne hodil loptu po krídle a ideálne našiel v strede šestnástky Rabia, ktorému stačilo nastaviť nohu – 0:2. Výborne hrajúci Rabiu o štyri minúty vystrelil falšom spoza pokutového územia a lopta aj po teči brániaceho Magdu skončila v sieti – 0:3. Hostia absolútne dominovali a pridali ešte jeden gól. Vernon v rozhodenej obrane Nitry centroval na zadnú žrď, Medved vrátil loptu pred bránu a Strelec ľahkým dotykom skóroval – 0:4. Prakticky hneď po rozohrávke postupoval Čavrič po pravej strane, jeho zakončenie k bližšej žrdi Šípoš zlikvidoval.

Druhý polčas sa začal v rovnakom štýle, v akom ten prvý končil. V 49. min získal Čavrič loptu po neprehľadnej situácii v šestnástke Nitry, posunul ju Medvedovi, ktorý z otočky trafil k bližšej žrdi – 0:5. Vzápätí mohol Medved po kolmici Strelca zavŕšiť hetrik, no tentoraz tesne minul bránu. Pripomenuli sme sa aj my, Šefčík vyslal prudkú strelu spoza šestnástky, Šulla loptu dokázal vyraziť. Nevšedný okamih sa udial v 72. min pri striedaní Ibrahima Rabia, ktorého výkon ocenili potleskom nielen hosťujúci priaznivci, ale celý štadión. Slovan si naďalej tento zápas užívali a v 80. min mohol pridať ďalší gól, Nonovu strelu Šípoš vytlačil končekmi prstov. Stav sa už nezmenil,  na úvod ligy sme prehrali vysoko 0:5.

zdroj: skslovan

Foto: Marián Bazala

http://www.bazala.sk


 

Komentáre