FC Nitra chce vypredať štadión počas pandémie

Pandémia zasiahla našu spoločnosť v takom rozsahu, že to málokto čakal. Akoby sa zastavil čas, ľudia si začali uvedomovať čo je pre nich v živote dôležité a veríme, že po čo najrýchlejšom ukončení tejto pandémie sa zmení aj naša spoločnosť, vráti sa nám „ČLOVEČINA„. Život sa pozastavil, námestia zívajú prázdnotou, pod rúškom mnohokrát nepoznáme suseda, nehľadáme chyby na iných, ale sa snažíme napraviť tie vlastné.

COVID-19 nám pozastavil akékoľvek spoločenské a športové aktivity. Výnimkou nie je ani futbal, ktorý dostal STOP-ku pred prvým kolom nadstavby. Rozhodnutie bolo promtné a veľmi správne – zdravie je na prvom mieste, preto aj my ako klub rešpektujeme všetky nariadenia a riadime sa nimi.

Táto pretrvávajúca situácia sa bytostne dotkne ekonomiky, hospodárstva….. Pocíti to aj naša futbalová rodina. Kluby zo dňa na deň prestali vykonávať svoju činnosť, dočasne a možno aj natrvalo sa prerušili všetky obchodno-partnerské vzťahy. Cítime, že situácia je vážna. Mnoho klubov bude na pokraji existencie. Nitrička je náš klub, ktorý si počas svojej 111-ročnej histórie prešiel vzostupmi aj pádmi. Veríme, že sa naši fanúšikovia  s nami zomknú a spoločnými silami zachránime náš klub.

V ťažkej dobe treba ťahať za jeden povraz, aby sme sa mohli spoločne stretnúť na štadióne a vytvoriť na zápasoch búrlivú atmosféru. Samozrejme aj našim súperom vo fortunalige a celej športovej rodine prajeme, aby toto obdobie prežili hlavne v zdraví a s čo najmenšími problémami.

Klub sa rozhodol odohrať virtuálny zápas FC Nitra a umožniť tak najvernejším fanúšikom si zakúpiť lístok aj napriek tomu, že zápas neuvidia. Pre tieto účely bol zriadený transparentný účet: SK67 0900 0000 0051 6966 9087, na ktorý je možno poslať čiastku bezhotovostne alebo vkladom na účet (platba je neanonymná). Fanúšikovia môžu prispieť kúpou symbolického lístka v hodnote 5 €, pričom je možné prispieť ľubovoľnou sumou, ale aj kúpiť ľubovoľný počet lístkov. V správe pre príjemcu prosíme uviesť – sponzorský dar a meno a priezvisko – následne odoslať e-mail na adresu [email protected], aby sme mohli spárovať platbu a zaslať prispievateľovi malú pozornosť.

Rozhodli sme sa pre zápas z roku 1989 – 1. kola pohára UEFA  medzi PLASTIKOU NITRA a 1.FC KÖLN. Zápas sa odohral  pred viac ako 15 000 kulisou a skončil tesnou prehrou 0:1. Zápas sa odohrá dňa 26.4.2020 o 21:00 hodine. Zápas si pripomenieme v samostatnom článku.

Komentáre