Dlhoročný kapitán ukončil profesionálnu hráčsku kariéru

Reč je o odchovancovi nášho klubu, Milošovi „Kukovi“ Šimončičovi, ktorému k 31.12.2019 vypršala profesionálna zmluva.

„Rozhodnutie z mojej strany nebolo jednoduché, zvažoval som či pokračovať alebo nie. Po rozhovore s rodinou som sa rozhodol nepokračovať v kariére profesionálneho futbalistu a venovať svoj čas rodine. Pribúdajú nám školské povinnosti a nebolo by správne , ak by som to všetko nechal na manželku. Som vďačný za každú jednu minútu strávenú v kruhu svojej rodiny. Samozrejme šport, ale hlavne futbal mám v krvi, tak sa ho nevzdám úplne a zahrám si ho, ak ma bude niekto chcieť aspoň na amatérskej úrovni (smiech). Chcem sa poďakovať  klubu za príležitosť vyrastať v jednej z najlepších akadémií na Slovensku a byť súčasťou FC Nitra, fanúšikom, rodine, priateľom….“

 

Milošove štatistiky:

2005-2013 – FC Nitra, odohraných 169 zápasov, strelených 13 gólov

2014-2016 – SC Ritzing (AUT), odohráných 62 zápasov, strelené 4 góly

2016-2019 – FC Nitra, odohraných 89 zápasov, strelených 13 gólov

V súťažných  zápasoch celkovo odohral 23 353 minút, nastúpil v 288 stretnutiach, v ktorých iba v 25 prípadoch nebol v základnej zostave, ale nastúpil z pozície striedajúceho hráča. Nastrielal celkovo 30 gólov, 55 krát bol odmenený žltou kartou a zbierku kariet sa mu podarilo doplniť aj o 1 červenú.

Miloš bude naďalej pôsobiť v štruktúrach klubu a prezradíme, že jeho futbalové kroky povedú do obce Veľký Lapáš (účastník V. ligy stred ZsFZ).

Ďakujeme za radosť ktorú si nám priniesol a prajeme veľa šťastia.

Komentáre