Chudobnému aj z hrnca vykypí….

FC Nitra – MFK Ružomberok 1:2 (0:1)

FC Nitra: Šípoš – Magda, Farkaš, Podhorin – Šefčík (80. Mikuš), Bilovský, Faško, Chobot – Štefanec (55. M. Fábry) – Gatarič, Ristovski

MFK Ružomberok: Macík – Kojnok (85. V. Jedinák), Čurma, Maslo, Twardzik, Mojžiš – Kostadinov, Zsigmund, Takáč – T. Bobček (87. Múdry), Regáli (90. Novotný)

Góly: 71. Chobot – 38. Farkaš, 73. Twardzik (z 11m)

Žlté karty: 50. Podhorin, 76. Farkaš, 81. Chobot – 90. Takáč

Rozhodovali: Kružliak – Somoláni, Roszbeck

Diváci: 518

V 7. minúte Regáliho zblokovanú strelu vyboxoval Šípoš mimo veľkého vápna. Po troch minútach domáci brankár vyrazil Mojžišovu strelu z uhla na roh. V 13. minúte na druhej strane Faško vystrašil hostí centrom z ľavého krídla, ktorý pred nabiehajúcimi hráčmi Nitry na dvakrát zachytil Macík. O osem minút neskôr Faško výborne vysunul Gatariča, jeho strelu ešte lepším zákrokom vyrazil Macík na roh. V 27. minúte tiesnený Ristovski namieril nad brvno. Po troch minútach hostia zblokovali Gataričovu strelu z vnútra šestnástky tesne vedľa brány. V 38. minúte Takáč vystrelil spoza veľkého vápna a jeho strela skončila po Farkašovom teči v sieti – 0:1. O tri minúty sa mohli znova tešiť hostia, ale Regáliho nebezpečnú strelu vyrazil Šípoš.

V 49. minúte Bobček našiel vo veľkom vápne voľného Takáča, ale jeho strelu vyrazil Šípoš na roh. O osem minút neskôr Regáli vyskočil na center z pravej strany a prudkú hlavičku zblízka vyrazil domáci gólman. V 63. minúte Gatarič nebezpečne vystrelil spoza šestnástky, lenže strelu zblokoval obranca. Po dvoch minútach Takáč z mierneho uhla minul bližšiu žrď nitrianskej svätyne. V 69. minúte to skúsil Faško z väčšej vzdialenosti, ale namieril vedľa brány. Po dvoch minútach Chobot krížnou strelou vyrovnal na 1:1. Takmer ihneď však prišiel ružomberský protiútok, pri ktorom bol v šestnástke faulovaný Regáli a nariadený pokutový kop bez problémov premenil Twardzik1:2. V 76. minúte Farkaš fauloval pred veľkým vápnom prenikajúceho Mojžiša a nasledoval priamy kop z výhodnej vzdialenosti, lenže Maslovu strelu smerujúcu na stred brány chytil Šípoš. O sedem minút sa opäť predviedol Šípoš, keď vyrazil na roh nebezpečné zakončenie tiesneného Bobčeka. V ďalšom priebehu si hostia postrážili jednogólový náskok a odviezli si z Nitry tri body.

Foto: Marián Bazala

Fotogaléria: http://www.bazala.sk

zdroj: mfkruzomberok

Komentáre