V Trnave bez gólu aj bez bodov

FC Spartak Trnava – FC Nitra 2:0 (1:0)

FC Nitra: Šípoš – Elexa (Fábry 63.), Farkaš, Kuník – Šurnovský , Fabiš (Guláš 71.), Magda, Galbayev (Vrábel 27.) – Chobot, Gatarič, Ristovski.

FC Spartak Trnava: Rusov – Mitrea, Dangubić, Tešija, Jakúbek (Turňa 45.) – Diogo, Sobczyk, Mesík – Tavares, Lovat (Marinković 77.), Záhumenský (Mihálek 57.)

Gól: Mesík (3.), Sobczyk (87.)

 

V Trnave sme nastúpili aj s novou posilou Midatom Galbayevom, cez ktorého hneď na úvod v tretej minúte po rohu hostí prešla lopta rovno za chrbát Šípoša (0:1). V šiestej minúte zápasu Ristovski nevyužil svoje osamostatnenie, keď poslal loptu za domáceho brankára Rusova, ktorá skončila iba na brvne. Avšak v ôsmej minúte zaváhanie Šípoša nevyužil Lovat, ktorý netrafil prázdnu bránu. Dvadsiata šiesta minúta, tutovka Tavaresa, ktorú zneškodnil skvelý Šípoš. Ešte do polčasu v 27. minúte tréner Nitričky sa rozhodol pre striedanie Galbayeva, nahradil ho Vrábel. V krátkom slede za sebou (33. a 34. minúta) nasledovali tri gólové šance Trnavy, ktoré zapotili brankára Nitričky Dávida Šípoša, ten však s chladnou hlavou nedal šancu ani jednému zo strelcov domácich. O minútu na to dokázal Gatarić šikovne zakončiť, na gól to však nestačilo.

V druhom polčase svoje rotory naštartovali hostia a na skvelé výkony Trnavy dokázali reagovať svojim skvelým pressingom. Gólovo sme sa však nedokázali presadiť. Skvelý výkon v druhom polčase sme však ukončili v 87. minúte, kedy nožničkami loptu poslal medzi tri žrde hráč domácich Sobczyk (0:2).

 

Marián Šüttö: „Mali sme určitý taktický zámer – chceli sme domácich viac vyšťaviť po štvrtkovom predkole. Bohužiaľ, absolútne zlyhanie pri prvej štandardnej situácii, ktorú sme nezvládli a tým pádom sa Trnava dostala na „koňa“. Po chybe v defenzíve sme mali gól na kopačke my, ktorý sme však nedali. Avšak potom prišiel festival šancí domácich, kde sa zaskvel brankár Šípoš a mužstvo podržal tak, ako by mal! Ešte v prvom polčase sme zmenili rozostavenie a prichádzajúci hráč Vrábel zlomil v druhom polčase zápas na našu stranu, v ktorom sme hrali snáď najlepšie ako toto mužstvo dokáže. Rovnako si myslím, že toto mužstvo určite atakovalo strop svojich možností. Domácim dochádzala „para“, mali menej situácii v útoku, čo bolo logické, my sme však svoje šance Magdom ani Ristovskim nevyužili. Krásnym gólom na záver nás už hostia úplne zlomili. Každopádne sa na Sereď pripravíme s najväčšou vážnosťou akú môžme dať, pretože potrebujeme body ako soľ a toto mladé mužstvo potrebuje vieru vo svoje sily. Na konci zápasu sme mali osem odchovancov, s ktorými som maximálne spokojný. Bola tam aj kvalita, na čo apelujem, takže som spokojný s druhým polčasom, avšak nie som spokojný s výsledkom a bodmi.“

Foto: Dominik Tvrdý

Komentáre