Nitra ôsmou zastávkou Futbalu v meste

Nitra bude ďalšou, v poradí už ôsmou zastávkou, celosezónneho projektu Únie ligových klubov (ÚLK). Na parkovisku v areáli futbalového štadiónu FC Nitra sa v nedeľu 28. apríla najskôr rozohrá detský turnaj, neskôr dospelý. Najlepšie tímy postupujú na celoslovenské finále, ktoré sa bude konať 5. júna na nábreží Dunaja pri nákupnom centre Eurovea v Bratislave!

 

V NITRE FUTBAL I AUTOGRAMIÁDA FC NITRA

V nedeľu od rána je na programe detský turnaj vo vekovej kategórii U10, ktorý organizuje Slovenský futbalový zväz v rámci projektu Dajme spolu gól. Po obede vystriedajú nádejné futbalové talenty dospelí, resp. amatérske tímy dospelých. Tešiť sa môžete aj na autogramiádu futbalistov FC Nitra.

 

AKO SA REGISTROVAŤ

Registrácia na detský turnaj beží pod hlavičkou Slovenského futbalového zväzu v spolupráci s domácim klubom FC Nitra, dospelí sa môžu registrovať online, a to na webe www.futbalvmeste.sk!

 

PRAVIDLÁ TURNAJA

Dospelí hrajú systémom 3 vs. 3 a hrá sa na dva polčasy. Každý má pritom len tri minúty. Je to veľmi svižné a dynamické. Systém turnaja závisí od počtu prihlásených družstiev, v zásade však platí, že sa hrá skupinovo každý s každým a na konci dva najlepšie tímy idú spolu do finále.

 

VÍŤAZI ZÍSKAJÚ ZÁJAZD ZA STANISLAVOM LOBOTKOM

Stanislav Lobotka je slovenským futbalovým reprezentantom. Je jedným z najvýraznejších postáv slovenskej futbalovej scény. Ešte nedávno behal Stano po našich trávnikoch, dnes sa o neho bijú popredné futbalové kluby na celom svete. A práve on je hlavným ambasádorom projektu. Víťazné družstvo (aj detské, aj dospelé) navyše získa all-inclusive zájazd za Lobotkom spojený s návštevou zápasu i stretnutím so slovenským reprezentantom, v hre sú ale aj ďalšie ceny.

 

O FUTBALE V MESTE

Najpopulárnejší šport na svete vznikol na ulici. Nový celoročný projekt Únie ligových klubov FUTBAL V MESTE ho na ulice vracia. Nitra je už ôsmou zastávkou v rámci celého Slovenska. Futbal v meste poputuje postupne do všetkých miest, v ktorých sa hrá naša liga. „Futbal v meste je ďalší z celosezónnych projektov ÚLK, ktorý sa má dostať bližšie k fanúšikom, dokonca priamo k nim. V dvanástich mestách po Slovensku sa rozohrajú na ulici street futbalové turnaje, okolo ktorých budú ďalšie futbalové atrakcie. Fanúšikovia si tak prídu na svoje. Budú mať možnosť zahrať si futbal, zapojiť sa do individuálnych súťaží a stretnúť sa s hráčmi Fortuna ligy a na konci sa tí najlepší stretnú vo veľkom finále, ktoré je na programe 5.júna 2019 pred bratislavskou Euroveou,“ hovorí výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák.

 

Komentáre