V zápase bohatom na góly sa zrodila remíza

FC Nitra – AS Trenčín 2:2 (1:1)

FC Nitra: Pindroch – Charizopulos, Farkaš, Niba, Chovanec (46. Šurnovský), Šimončič (C), Bilovský, Gatarić, Chobot (62. Machovec), Soković, Vestenický (68. Fábry)

AS Trenčín: Chudý – Slávik, Kleščík, Laczkó (82. Sleegers), Yem, Lamine (69. Umeh), Zubairu, Čatakovič, Corryn, Roguljić (88. Kadák), Paur (C)

Rozhodovali: Glova – Hancko, Bobko

Góly: Soković (9.), Bilovský (60.) – Čataković (38..), Paur (78.)

ŽK: Vestenický, Šimončič, Machovec – Yem, Lamine, Čataković

V zápase 2.kola nadstavbovej časti sme na domácej pôde privítali AS Trenčín. Už v 9.minúte sme otvorili skóre dnešného stretnutia, keď sa po nariadenom voľnom kope z kopačky Chovanca dostal k zakončeniu Soković a z blízka sa do prázdnej brány nemýlil. 1:0 V 12.minúte sa v zaujímavej individuálnej pozícii ocitol Corryn, ktorý prešiel až do nášho pokutového územia, kde dobre zasiahol Chovanec a odkopol loptu do bezpečia. Následne sa dlho hral medzi šestnástkový futbal s viacerými nedovolenými zákrokmi. V 31.minúte sme po ďalšom faule zahrávali naši priamy kop. Po centri na vzdialenejšiu žrď si dobre nabehol Soković, ale brankár hostí ukryl loptu do svojej moci. Následne sa k zakončeniu dostal Čataković ale brankár Pindroch vytiahol výborný zákrok. V 36.minúte zahrávali hostia rohový kop, po jeho realizácii zasiahla lopta ruku kapitána Šimončiča a hlavný rozhodca nariadil pokutový kop. Loptu si na biely bod postavil Čataković a vyrovnal skóre stretnutia. 1:1 V 40.minúte vystrelil Rogulić z približne 25 metrov a nastrelil brvno Pindrochovej brány.

Na druhý polčas sme nastúpili s jednou zmenou v zostave. V úvode sa nám darilo pôsobiť na súperovej polovici, ale do vyloženej gólovej príležitosti sme sa nedostali. V 60.minúte sme sa opäť ujali vedenia v zápase, keď sa k odrazenej lopte v súperovej šestnástke dostal Bilovský a s prehľadom zvýšil skóre. 2:1 V 77.minúte prišiel prudký center z kopačky hosťujúceho Roguljiča, ale mieril tesne mimo. Ale z následnej akcie sa hosťom podarilo vyrovnať, keď si na centrovanú loptu najvyššie vyskočil Paur. 2:2 Do konca zápasu sa oba tímy snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu, ale pod Zoborom už gól nepadol.

 

Michal Kuruc, trénera mužstva: „Domácu remízu považujem za menšiu prehru. Nie som spokojný s výsledkom, mrzí ma, že sme to neuhrali do konca. Súper je dobrý, my sme vedeli o jeho kvalitách, vedeli sme že bude viac hrať, viac držať loptu. Chceli sme aby tam bola nejaká túžba za víťazstvom, bojovnosť a myslím si, že hráči to ukázali.“

Zdroj foto: http://www.bazala.sk

Komentáre