Slovnaft Cup: FK Senica – FC Nitra 5:1 (4:1)

FK Senica – FC Nitra 5:1 (4:1)

 

FK Senica: Taborda – Klapan, Krč, Dubois, Ramirez, Castaneda (83. Otrísal), Dangubić (65. Addo), Tešija, Dias (C), El Moudane (46. Petshi), Kay

FC Nitra: Pindroch – Kunik (46. Šurnovský), Zgrablić (59. Vestenický), Niba, Chovanec, Kóňa, Šimončič (C), Bilovský, Charizopulos, Gatarić, Soković (45. Vrábel)

Rozhodovali: Chmura – Štrbo, Vorel

Góly: Ramirez (14., 35., 42., 45.) – Gatarić (19.)

ŽK: Ramirez, El Moudane, Dangubić – Bilovský, Charizopulos, Vrábel

ČK: Kay

Na štvrťfinálový zápas Slovenského pohára sme nastúpili na pôde FK Senica. V úvode zápasu si ani jeden z tímov nevytvoril vyslovené gólové príležitosti a boli sme svedkami viacerých nepresností. V 11.minúte poslal strelu na našu bránu Castenada, ale Pindroch skryl loptu do svojej moci. V 14.minúte sa do rýchleho brejku dostal Ramirez, spoza brániaceho hráča vystrelil a otvoril skóre stretnutia. 1:0 Už o 5 minút na to, sa nám podarilo odpovedať na inkasovaný gól, keď Kóňa presunul hru na ľavú stranu, poslal strelu smerom na bránu, do ktorej sa vložil Gatarić a vyrovnal. 1:1 V 26.minúte poslal dobrú strelu spoza brániaceho hráča Charizopulos a iba tesne minul pravú žrď. V 31.minúte poslal Dangubič center do šestnástky, následne sa do šance dostal Kay ale Pindroch bol na svojom mieste. V 35.minúte sa v individuálnej akcii ocitol Tešija, poslal center Ramirezovi a ten hlavou zvýšil na 2:1. V 38.minúte bol Kóňa faulovaný a bola ponechaná výhoda na našej strane, následne Bilovský vystrelil, ale jeho pokus letel nad. Záver prvého polčasu bol v znamení domácich, ktorým sa v priebehu troch minút podarilo dva-krát skórovať, o oba góly sa postaral Ramirez a uzavrel skóre prvé polčasu na 4:1.

Na druhé dejstvo sme nastúpili s niekoľkými zmenami v zostave. V 52.minúte sme mali výhodu rohového kopu, Bilovského center pokryl brankár domácich. Následne sa v zakončení ocitol Gatarić a iba tesne minul. V 62.minúte sa do gólovej príležitosti dostal Castaneda, ale Pindroch jeho pokus vychytal. V 73.minúte poslal dobrý center z pravej strany Gatarić, ale Vrábel mieril hlavou tesne mimo priestoru brány. V 78.minúte hľadal Ramirez v šestnástke Castanedu, ale Charizopulos sa dobre vrátil a zabránil gólovému zakončeniu. Krásnou strelou pod brvno sa v 82.minúte predviedol Gatarić, domáci goalman aj so šťastím zabránil kontaktnému gólu. V samom závere stretnutia upravil na konečných 5:1 Petshi.

Ivan Galád, hlavný tréner: „Súper vyhral zaslúžene, my sme si po tomto výkone nezaslúžili ísť ďalej. Myslím si, že sa dva a pol roka čo som v Nitre, bol toto náš najhorší výkon.“

Komentáre