Ivan Zgrablič: „Ideme bojovať o víťazstvo“

V sobotu čaká našich chlapcov dôležitý zápas na východe Slovenska. MFK Zemplín Michalovce si totiž rovnako brúsi zuby na prvú šestku.

Pred očakávaným zápasom 20. kola sme na Štadióne pod Zoborom k mikrofónu pozvali nováčika v tíme bielo-modrých, rodáka z chorvátskej Puly, Ivana Zgrabliča. Na otázku, ako sa cíti v Nitre, bez dlhého rozmýšľania odpovedal, že je tu šťastný. „Sú tu dobrí ľudia a v tíme príjemní chalani.“ O Michalovciach nepočul, ale ako so smiechom dodal, učí sa. „Som tu nový, tak sa učím. Osobne tento tím nepoznám, ale tréner o ňom každý deň hovorí v rámci prípravy.“ Podľa slov Ivana je príprava na duel na Zemplíne a na minulotýždňový zápas doma s Podbrezovou odlišná. „Každý súper, každé mužstvo je iné. Sú tam iní hráči, majú inú taktiku. Tréner nám predstavil všetkých hráčov súpera, kto je kto, aké sú ich dobré, ale aj horšie stránky. Pozerali sme veľa videí z hry Michaloviec, takže sme pripravení,“ tvrdí 27-ročný Chorvát, ktorý z videí zistil, že v tíme MFK sú dvaja, traja veľmi dobrí futbalisti. „Ale my tam ideme bojovať o víťazstvo.“ V premiére v drese Nitry sa mu ho dosiahnuť nepodarilo. „Nebol to šťastný štart, prehrali sme, ale začali sme dobre. Strelili sme gól a myslel som si, že môžeme vyhrať. V prvom polčase sme hrali veľmi dobre, boli tam tri 100-percentné šance, no nepremenili sme ich. Súperovi sme dovolili vyrovnať, a už to bolo. Ale to je futbal. Teraz je tu nový zápas a všetci zo seba odovzdáme maximum, aby sme vyhrali,“ povedal pred zápasom proti MFK Zemplín Michalovce Ivan Zgrablič.

Myšlienky k nemu smeruje aj stabilná opora nitrianskeho mužstva Ján Chovanec. „Zápas proti Michalovciam bude náročný. My sa ale musíme pozerať hlavne na seba,“ reaguje na poznámku o tom, že aj východniarom ide o prvú šestku. „Určite tam budú emócie, lenže my si musíme zachovať chladnú hlavu a hlavne bodovať.“ Príprava podľa slov Jana nebola extra špecifická. „Troška sme sa však zamerali na naše defenzívne štandardky,“ prezradil. K zápasu so Železiarmi sa mu vracalo ťažko, aj preto sa teraz celá kabína sústredí na reparát a na zápas v Michalovciach. „Prvý polčas bol z našej strany fajn, ale druhý…to bolo veľmi zlé. Toho sme si všetci vedomí. Preto chceme v sobotu bodovať, chceme šancu na prvú šestku.“ To sú slová do boja, pretože z ostatných 5 zápasov proti Michalovciam zvíťazila Nitra len raz. „Áno, máme s nimi zlú štatistiku, ale v sobotu sa budeme snažiť ju vylepšiť. Michalovce majú hlavne v ofenzíve nebezpečných hráčov, na tých si budeme musieť dávať pozor. Myslím si, že keď splníme taktické veci, môžeme byt úspešní,“ tvrdí Ján Chovanec.

Komentáre