6.PZ FC Nitra – FC ŠTK Šamorín

6.PZ  FC Nitra – FC ŠTK Šamorín 2:1

 

FC Nitra: Šípoš (46. Pindroch) – Charizopulos (60. Šurnovský), Zgrablič, Farkaš (46. Niba, 60. Dubeň), Chovanec (60. Fabiš), Kóňa (46. Štefanec), Šimončič (C), Bilovský (60. Macho), Mashike (46. Fábry), Vestenický (60. Chobot), Sokovič (60. Valenta)

FC ŠTK Šamorín: Rožnik – Diogo, Magda, Štrbák, Cunta, Mezovský, Knotek, Luqinas, Mery, Almasi, Capixaba

Rozhodovali: Šíma

Góly: Sokovič (11.), Vestenický (30.) – Peterson (85. z 11m)

V šiestom prípravnom zápase sme na domácej umelej ploche privítali mužstvo zo Šamorína. V 7. minúte sa v peknej krídelnej akcii ocitli Bilovský s Charizopulusom, Chariho spätnú prihrávku našiel Kóňa, ktorý tesne minul. V 11. minúte prenikol cez stred ihriska k súperovej bráne Vestenický, prihral Sokovičovi, ktorého tečovaná strela otvorila skóre stretnutia. 1:0 V 18. minúte poslal hosťujúci útočník prudkú strelu na bránu, ktorú Šípoš vyrazil na roh. V 30. minúte sme mali výhodu štandardnej situácie, nasledovala skrumáž v súperovej šestnástke, kde sa najlepšie zorientoval Vestenický a zvýšil na 2:0.

Do druhého polčasu urobil hlavný tréner štyri zmeny v zostave. V 54. minúte sa po krídelnej akcii dostal k zakončeniu Charizopulos, jeho strela iba tesne minula súperovu bránu. V 64. minúte zahrával Šamorín rohový kop, v gólovej príležitosti hostí zareagoval dobre Šimončič a vykopol loptu z bránkovej čiary. V 84. minúte sme sa dopustili faulu v šestnástke a rozhodca nariadil pokutový kop. Loptu si na biely bod postavil Peterson a znížil na konečných 2:1.

Michal Kuruc, asistent trénera: „Dnešný zápas bol lepší ako ten predchádzajúci. Súper bol technický ale my sme chceli hrať, aby sme boli kombinačnejší a hrali rýchlo dopredu. Tempo hry nebolo extrémne vysoké ale boli sme celkom dobrí v držaní lopty a vo vedení útoku. Tam bolo vidieť zlepšenie, aj zostavu sme mali silnejšiu. V druhom polčase sme trochu prestriedali, od 60.minúty išla do hry celá lavička a bolo vidieť, že už sme neboli až tak dominantní. Povedal by som, že to bol slušný zápas z našej strany.“    

Komentáre