Machovec: „Najlepší zápas? Uvidíme po sezóne“

Takmer hokejový záver sledovali diváci v sobotu na ihrisku v Trnave. Trojbodový zápas vlial našim chalanom do žíl veľa pozitívnej energie a motivácie. V zostávajúcich dvoch dueloch do zimnej prestávky Fortuna ligy je cieľ jasný.

Hrdinom sobotňajšieho večera sa stal striedajúci Jaroslav Machovec. „Začiatok sme mali lepší, druhý polčas sme prestali hrať, ale na to ma tam tréner poslal, aby som to skúsil otočiť a podarilo sa,“ tešil sa úspešný strelec, ktorý do gólu premenil poslednú akciu stretnutia.„Boli sme dohodnutí s Aďom Fábrym, že mi to kopne na prvú. Nakoniec som sa rozhodol, že pôjdem na zadnú, tak som to vycítil. Aďo mi to tam dal a už to bolo iba na mne zakončiť.“ Podarilo sa a zápas mnohí diváci hodnotili ako najlepší výkon Nitry v sezóne. „To uvidíme až po konci sezóny. My sa snažíme ísť do každého zápasu naplno. Doteraz sa nám to vždy bodovo nedarilo potvrdiť, ale dnes to vyšlo a dúfam, že sa to aj zlomilo,“ dodal Machovec.

Skóre v 6. minúte otvoril kapitán Nitry, keď jeho strelu usmernil do vlastnej brány protihráč. „Na polovici som vyviezol loptu, nahral na kraj, odtiaľ išla na Aďa Fábryho, ktorý mi ju vrátil a ja som sa ju snažil rýchlo dostať späť. Netrafil som ju dobre, ale možno to bolo ešte lepšie, lebo zapadla do brány,“ opísal situáciu zo začiatku zápasu v Trnave Miloš Šimončič. Dve minúty, počas ktorých v 2. polčase Spartak otočil skóre, zhodnotil Kuko ako našu najhoršiu pasáž. „Na 10, 15 minút nás Trnava zatlačila. Ten druhý gól bola pekná akcia, ale ten prvý bol o šťastí,“ povedal s tým, že o žiadnom podcenení súpera nemôže byť reč. „Trnava trošku zvýšila obrátky, navyše nám sa od začiatku druhého polčasu nedarilo podržať loptu a súper mal tlak. Dostali sme dva góly, razom bolo otočené skóre a museli sme doťahovať.“ V nadstavenom čase sa Nitričke vrátilo šťastie, ktoré sa jej obracalo chrbtom v mnohých zápasoch jesennej časti. „Dúfam, že sa to konečne otočí, lebo tých zápasov, kedy sme dostali góly v posledných minútach, bolo veľa. Veľa bodov sme tak postrácali, ale dnes sme z 0 získali 3, takže sa tešíme,“ priznal šťastný Kuko.

Dobrou náladou ovplýval aj Abdulrahman Taiwo, ktorý v nadstavenom čase vyrovnal. „Áno, mali sme šťastie, ale išli sme víťazstvu oproti. Snívali sme o tom, tlačili sme. Ale my sa každý zápas tvrdo snažíme,“ prízvukoval a dodal, že gól ho teší, ale… „Dôležité je víťazstvo nášho tímu. Atmosféra v kabíne je výborná. Tréneri, hráči, všetci sme šťastní. Je to veľká motivácia pre ďalšie zápasy, lebo chceme tri body aj zo zostávajúcich duelov do zimnej prestávky,“ uzatvoril Taiwo.

Najbližšie sa Nitrička predstaví v sobotu doma. Posledný zápas jesennej časti na štadióne pod Zoborom, v ktorom privítame Senicu, začína o 14:00. VŠETCI STE VÍTANÝ! 🙂

Komentáre