Na pôde Trnavy sme predviedli dokonalý obrat

FC Spartak Trnava – FC Nitra 2:3 (0:1)

FC Spartak Trnava: Chudý – Oravec, Tóth, Greššák (C), Janso (35. Ghorbani), Skhirtladze, Kulhánek, Grendel, Jirka, Tchanturishvili, Yilmaz (81. Miesenboeck)

FC Nitra: Hroššo – Kunik, Križan, Farkaš, Chovanec, Šimončič (C) (62. Machovec), Charizopulos, A.Fábry, Taiwo, Cherednychenko (71. Guláš), Vestenický (62. Chobot)

Rozhodovali: Ziemba – Hancko, Benko

Góly: Tchanturishvili (55.), Yilmaz (57.) – Šimončič (6.), Taiwo (90.), Machovec (90.)

ŽK: Ghorbani, Grendel, Kulhánek – A.Fábry, Machovec

ČK: Grendel

Po reprezentačnej prestávke sme v rámci 16.kola Fortuna ligy vycestovali k úradujúcemu majstrovi do Trnavy. Už v 6. minúte sa nám podarilo otvoriť skóre stretnutia, keď Taiwo poslal strelu na bránu, ktorú Chudý síce vyrazil, ale z následnej dorážky Šimončiča si loptu do vlastnej siete poslal Janso. 0:1 Po inkasovanom góle domáci zvýšili aktivitu. V 13. minúte bol Yilmaz faulovaný na hranici šestnástky a z následneho priameho kopu mieril Grendel priamo do stredu brány, Hroššo loptu vyboxoval do bezpečia. V 23. minúte sa v peknej individuálnej akcii ocitol Taiwo, až takmer zakončoval pred Chudého bránou, keď ho o loptu pripravil Skhirtladze. V 34. minúte sa k zakončeniu dostal Vestenický, Chudý na strelu reagoval ale lopta mu vypadla a skončila na rohu. V 40. minúte zahrávali domáci ďalší priamy kop z 30-tich metrov, ohroziť našu bránu sa im nepodarilo.

Na druhý polčas nastúpili mužstvá v nezmenenom zložení. Domáci nás v úvode zatlačili, z čoho pramenil aj vyrovnávajúci gól v 55.minúte zo strely Tchanturishviliho a následne ďalší gól Trnavy zo strely Yilmaza do odkrytej brány v 57. minúte. 2:1 Tréner Galád na situáciu reagoval dvojitým striedaním. V chladnom počasí sme sa snažili skorigovať výsledok, ale nevedeli sme si vypracovať vyloženú šancu. V závere sme všetky svoje sily vrhli do útoku a to nám prinieslo vytúžené ovocie. V prvej minúte nadstaveného času sa k centrovanej lopte dostal Taiwo a bez problémov ju dopravil do siete domácich. 2:2 Následne sa do zakončenia dostal Križan, jeho pokus vykopol Tóth do bezpečia a potom prišiel faul na nášho hráča, po ktorom bol nariadený priamy kop. Erik Grendel videl v krátkom slede dve žlté karty, a tak okrem priameho kopu, sme mali výhodu aj o jedného hráča. Lopta z priameho kopu sa dostala k Machovcovi a ten dokončil náš dokonalý obrat na pôde Trnavy. 2:3

Ivan Galád, hlavný tréner: „Futbal je niekedy aj o šťastí, my sme ho dnes v závere mali. Veľmi to chlapcom prajem, pretože nie sme v jednoduchej situácii. Víťazstvo patrí hráčom. Naďalej budeme držať palce Trnave v Európskej lige a fandiť jej.“    

Zdroj foto: http://www.bazala.sk

Komentáre