Zápas na Žitnom ostrove rozhodol jediný gól

FK DAC 1904 Dunajská Streda – FC Nitra 1:0 (1:0)

FK DAC 1904 Dunajská Streda: Jedlička – Huk (C), K.Vida, Bayo, M.Vida, Herc, Divkovič (83. Šimčák), Davis, Šatka, Záhumenský, Bednár

FC Nitra: Hroššo – Kunik, Farkaš, Niba, Chovanec, Šimončič (C), Kóňa, Vestenický, Charizopulos (70. Cherednychenko), Chobot (56. A.Fábry), Taiwo (85. Guláš)

Rozhodovali: Hrčka – Bobko, Štrbo

Góly: K.Vida (30.)

ŽK: Jedlička – Kunik, Kóňa, A.Fábry

V 14.kole Fortuna ligy sme vycestovali na Žitný ostrov, kde nás privítala Dunajská Streda. Úvodné minúty patrili domácim no už v 7.minúte sme mali výhodu dvoch rohových kopov, ktoré ale nijak vážnejšie neohrozili bránu domácich. V 13.minúte sa k zakončeniu dostal Kristopher Vida, Hroššo nemal problém. V 19.minúte poslal Záhumenský nebezpečný center pred našu bránu, ale Divkovič zasiahol loptu iba kolenom, a tak Hroššo nemusel zasahovať. Následne do útoku zavelil Kunik a sám sa dostal až na hranicu šestnástky súpera, kde ho zastavili domáci obrancovia. V 26.minúte poslal Vestenický diagonálnu prihrávku na Chobota, ktorý sám navážal loptu do šestnástky, ale jeho strelu zblokoval obranca na rohový kop. V 30.minúte otvoril skóre stretnutia Vida, ktorý využil Hercovu prihrávku z ľavej strany. 1:0 Úvodný gól domácich nakopol a v MOL aréne sa hral atraktívny futbal, ale bez väčšej gólovej príležitosti na jednej či druhej strane.

Na druhý polčas nastúpili obe mužstvá v nezmenenej zostave. Hneď v úvode zahrávali domáci rohový kop, po ktorom sa k hlavičkovému zakončeniu dostal Huk, ale mieril nad. V 56.minúte Kóňa šikovne rozohral štandardnú situáciu, po ktorej sa k strele dostal Chovanec. Brankár domácich zneškodnil Chovancovu strelu iba s ťažkostami. V zápätí sme si vytvorili tlak a v sérii rohových kopov sme mali viacero sľubných príležitostí, žiaľ ani z jednej sa nám nepodarilo skórovať. Na opačnej strane sa krásnou strelou blysol Herc, ale brankár Hroššo vytiahol jeden zo svojich skvelých zákrokov a jeho šancu zneškodnil. V 70. minúte sa do šance dostal Bayo, ktorý hlavou mieril tesne nad Hroššovu bránu. V 81. minúte vznikla situácia traja na jedného, Andrej Fábry vysunul Taiwa na ľavej strane, ktoré pokus zblokoval domáci obranca. V závere riadnej hracej doby sa k strele dostal Herc a Hroššo fantasticky zasiahol. V nadstavenom čase sme mali obrovskú šancu vyrovnať, keď sa po centri dostal k zakončeniu Vestenický, ale lopta mu nesadla ideálne, a tak sme Dunajskej Strede podľahli najtesnejším rozdielom.

Ivan Galád, hlavný tréner: „Nastúpili sme so štyrmi útočníkmi, snažili sme sa streliť góly, ale to sa nám nepodarilo. Oceňujem u hráčov, že sa do poslednej minúty snažili zvrátiť výsledok na našu stranu a boli blízko ku gólu. Gratulujem domácim k nádhernému štadiónu a vynikajúcej atmosfére. My sme dnes prispeli k slušnému futbalovému predstaveniu.“    

Zdroj foto: http://www.bazala.sk

Komentáre