Ligová premiéra s trpkou príchuťou

Zranenia a choroby v kádri FC Nitra rozhodli o tom, že premiérový štart si v sobotu v zápase proti Žiline zaknihoval Ondrej Vrábel. Prvý štart si napriek prehre užil.

 

V 82. minúte tréner Galád stiahol z ihriska Maja Chobota a na jeho miesto poslal Ondreja Vrábela. Ten sa o nominácii na zápas so Žilinou dozvedel v piatok. „Chcem sa mu poďakovať, že mi dal šancu. Máme veľa zranených a chorých chalanov, tak to prišlo,“ povedal po svojej premiére Ondro, ktorý priznal nervozitu a trasúce sa kolená. „Keď som išiel nastúpiť, Jaro Machovec ma povzbudzoval, nech si to užijem. Tak som si to užil. Ale bol to ťažký zápas, no snažil som sa zo seba odovzdať čo najviac,“ dodal. Kormidelník nitrianskej lavičky ho do zápasu posielal s tým, aby si premiérové minúty odmakal. „Povedal mi, že mám jazdiť, bojovať, aby sme dali aspoň kontaktný gól. Nepodarilo sa. Žilina bola kombinačnejšia, mala loptu viac na nohe. Súper hral lepší zápas,“ uzavrel mladík.

Po dlhšom čase sa do základnej zostavy v sobotu dostal Marek Dubeň, síce hral na novom poste, no už si ho otestoval aj v minulosti. „Bolo to celkom fajn. Po cca 20 minútach som sa rozohral, myslím si, že dobre, síce som dlho netrénoval, ale dal som sa dokopy,“ prezradil Marek, ktorý zápas so Žilinou zhodnotil jedným slovom: Ťažký. „Boli sme v oklieštenej zostave. Máme zranených a chorých hráčov, ale na to sa nemôžeme vyhovárať. Prvý polčas bol zlý, druhý sme sa snažili to zvrátiť, ale už sa to nepodarilo. Je to škoda,“ dodal. Súper bol podľa Mareka dôraznejší v súbojoch, a to najmä v prvom polčase. „Ten rozhodol o zápase. V druhom polčase sme sa síce snažili, ale Žilina to už dotiahla do úspešného konca.“

Štart Tomáša Kóňu na zápas 13. kola Fortuna ligy bol do poslednej chvíle otázny pre jeho problém s lýtkom. „Rozhodol som sa nastúpiť a odohral som celý zápas. A že sme boli v prvom polčase nemohúcni? Bolo tam veľa zmien zapríčinených zraneniami, celý náš koncept sa akoby narušil, preto sme boli takí nevýrazní. Celý zápas sme odohrali v divnom režime,“ povedal Kongo, ktorý priznal, že cez prestávku sa kabínou niesol zvýšený trénerov hlas. „Netreba sa mu čudovať, hrali sme ustráchane. Chýbala nám rozvaha, kľud na lopte, viac sa tlačiť do zakončenia. V druhom polčase sa to zlepšilo, ale chýbal kontaktný gól. Mali sme kopu štandardiek, z ktorých sme mohli vyťažiť viac. Škoda, že sme viac neohrozovali bránu súpera, ale Žilina dobre prehusťovala priestor v defenzíve a ťažko sa tam presadzovalo,“ zhodnotil nevydarený zápas Tomáš Kóňa.

Komentáre