Slovnaft Cup: FC NITRA – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 3:2 (1:2) pp

FC Nitra – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 3:2 (1:2) pp

 

FC Nitra: Šípoš – Charizopulos, Križan, Farkaš, Chovanec, Niba (46. Cherednychenko), Šimončič (C), Vestenický (60. M.Fábry), Taiwo, Chobot, Machovec (54. Kóňa)

MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Gábriš – Ondrek, Očenáš (C), Lišivka, Janec, Bartoš, Gerát, Staš (80. Papaj), Laura (69. Kačerík), Čery, Trotcenko (87. Kucharčík)

Rozhodovali: Dohál – Weiss, Špivák

Góly: Taiwo (28.), Kóňa (62.) – Očenáš (10.), Čéry (27.)

ŽK: Farkaš – Janec

V 6.kole Slovnaft Cupu sme na domácej pôde privítali Liptovský Mikuláš. Hostia ťažili už z prvej šance v zápase, keď bol pomerne prísne posúdený zákrok Križana v domácej šestnástke a hlavný arbiter nariadil pokutový kop. Loptu si na biely bod postavil kapitán hostí Očenáš a s prehľadom premenil. 0:1 V 14.minúte sa do úniku dostal na opačnej strane Chobot, ktorý presnou prihrávkou našiel Vestenického a ten iba tesne minul bránu hostí. V 25.minúte stratil Niba loptu v strede pola a hostia sa dostali do brejku traja na dvoch, ale Čéryho strelu v poslednej chvíli zblokoval Farkaš. Z nasledujúceho rohového kopu sa k odrazenej lopte sa opäť dostal Čéry a z dvadsiatich metrov prestrelil Šípoša. 0:2 Druhý inkasovaný gól nás akoby naštartoval a rovno z rozohrávky sme sa dostali k šestnástke hostí, kde Taiwo zúžitkoval presný center a pätičkou zakončil. 1:2 V 32.minúte sa za obranu hostí dostal Chari, našiel voľného Vestenického, ktorého prudká strela mierila tesne nad. Tesne pred koncom prvého polčasu sme sa dostali do sľubnej gólovej príležitosti, keď po nahrávke Šimončiča sa opäť k zakončeniu dostal Vestenický, ale hosťujúci obrancovia mu nedovolili vystreliť.

Do druhého polčasu urobiť tréner Galád jednu zmenu v zostave a na plochu sa dostal Cherednychenko. Hneď v úvode sa k hlavičke dostal Vestenický, jeho pokus brankár vychytal. V 51.rozhodca nariadil ďalší pokutový kop pre hostí. Penalty sa ujal Tomáš Staš, no jeho pokus brankár Šípoš vyrazil na brvno. V 54.minúte zahrával štandardnú situáciu Cherednychenko, no jeho pokus hosťujúci brankár zneškodnil. V 62.minúte predviedol krásnu individuálnu akciu Chobot, presnou prihrávkou našiel voľného Kóňu, ktorý loptu bez problémov zasunul do brázdnej brány. 2:2 V 69.minúte poslal pekný center pred bránu Cherednychenko, no nikým nekrytý Kóňa z voleja tesne minul. V závere stretnutia sa pekne uvoľnil Čéry, vysunul spoluhráča Papaja, ale naši obrancovia dokázali vyriešiť závar pred domácou bránou. Napriek našej snahe, sa nám v závere nepodarilo strhnúť víťazstvo na svoju stranu a o stretnutí rozhodli pokutové kopy, po ktorých sa Nitrička predstaví v pohárovej súťaži aj na jar.

Ivan Galád, hlavný tréner: „Veľmi si vážime tento postup, nerodil sa jednoducho. Chcel by som sa poďakovať našim chlapcom, ktorí dokázali zápas za nepriaznivého stavu otočiť a na penalty vyhrať. Sme radi, že budeme hrať na jar Slovenský Pohár. Napriek veľmi vysokej kvalite súpera sa radujeme z postupu.“

zdroj foto: http://www.bazala.sk

 

Komentáre