Sereď v závere zápasu strhla víťazstvo na svoju stranu

ŠKF iClinic Sereď – FC Nitra 2:1 (1:1)

ŠKF iClinic Sereď: Penksa – Sus, Michalík, Djiby Ba, Mečiar (C), Adekuoroje, Ventúra (62. Baéz), Gatarič, Pankaričan (80. Subotič), Morong, Ulrich (85. Loduha)

FC Nitra: Hroššo – Charizopulos, Farkaš, Križan, Chovanec, Šimončič, Kóňa, A.Fábry (71. Kotrík), Taiwo, Chobot (53. Cherendychenko), Vestenický (85. Machovec)

Rozhodovali: Ziemba – Ádam, Jánošík

Góly: Adekuoroye (39., 88.) – Vestenický (6.)

ŽK: Sus, Pankaričan – Križan, Charizopulos

Na zápas 10.kola Fortuna ligy sme nastúpili netradične, ako hostia na domácom štadióne. Už v 6.minúte sme otvorili skóre stretnutia, keď sa dobrý Chovancov center odrazil od Taiwa k Vestenickému a ten bez problémov dorazil loptu do brány. 0:1 Sereď sa snažila odpovedať na inkasovaný gól, ale bez väčšej gólovej príležitosti. Hral sa hlavne medzi šestnástkový futbal, ale v dobrom tempe. V 21.minúte poslal Fábry dobrý center na úroveň malého vápna, ale tam stál pripravený Penksa. V 26.minúte sme sa z gólu tešili opäť, keď sa v malom vápne presadil Taiwo, ale radosť nám prekazil ofsajdový verdikt. V zápätí sa na opačnej strane ocitol v obrovskej príležitosti Gatarič, ale Hroššo výborne zasiahol. V 36.minúte prišiel dobrý center do šestnástky Serede, na ktorý dobre zareagoval Vestenický, ale Penksa bol na svojom mieste. V 39. minúte sa Seredi podarilo vyrovnať, keď sa Adekuoroye dostal k strele spoza pokutového územia a mieril presne do proti-pohybu brankára Hrošša. 1:1

V úvode druhého polčasu sme mali niekoľko dobrých šancí, ale bez gólového zápisu. V 54.minúte mali Seredčania príležitosť priameho kopu, ktorého sa chopil Mečiar, ale trafil iba pred ním stojaci múr.  V 62.minúte poslal Chovanec dobrý center do pokutového územia, ale Taiwo sa už nedokázal presadiť. Na druhej strane sa v gólovej príležitosti ocitol Ulrich, ktorý sa dobre uvoľnil v roku pokutového územia, ale jeho zakončenie vyriešil pozorný Hroššo. V 75.minúte sa k prudkej strele z 25-tich metrov dostal Gatarič, ale Hroššo zareagoval fantastickým zákrokom. V 85. minúte zakončoval striedajúci Baéz, jeho strela iba tesne minula Hroššovu bránu. V 88. minúte sa spoza pokutového územia druhý krát v zápase presadil Adekuoroye a poslal Sereď do vedenia. 2:1 V závere sme všetku snahu vložili do útoku, ale z niekoľkých dobrých príležitostí sa nám nepodarilo skórovať.

Ivan Galád, hlavný tréner: “ Súper bol celý zápas lepší a zaslúžene vyhral. Za stavu 1:0 sme strelili regulárny gól, viac k zápasu nemám čo povedať. Pravdepodobne sme boli bez energie po zápase s Trenčínom.“ 

Zdroj foto: http://www.bazala.sk

Komentáre