„Tento stánok je pre nás svätyňa,“ odkazuje Tomáš Kóňa

Ostatné dva zápasy Nitru gólovo ťahajú ostrieľaní futbaloví harcovníci. Podľa Tomáša Kóňu je dobré, že sa mladosť a skúsenosti dopĺňajú.

V dohrávanom zápase 1. kola proti AS Trenčín otvoril skóre už v 4. minúte. V nadstavenom čase sa k Tomášovi Kóňovi pridal z nariadenej penalty za faul na Taiwa kapitán Miloš Šimončič a bolo rozhodnuté. „Dnes nám to opäť gólovo vyšlo,“ usmieval sa spokojne Kongo. „Dvaja defenzívni hráči to aktuálne gólovo ťahajú, je to super.“ Počas duelu s Trenčínom však divákom niekoľkokrát úsmev na tvári zamrzol, a nie len pre chladné počasie. „Hlavne druhý polčas bol hore-dole. Stál proti nám veľmi kvalitný súper, a hoci hral o jedného menej, tak dokázal vyvinúť dobrú držbu lopty. Ale mali sme šťastie na konci. Možno sme mali viac gólových šancí a preto sme vyhrali,“ zamyslel sa Tomáš, ktorý spočítal, že výhra nad AS bola tretia v rade na štadióne pod Zoborom. To len podčiarkuje fakt, že cieľom Nitranov je prvá šestka tabuľky. „Mať za cieľ druhú šestku by bol nezmysel,“ hovorí k tejto téme jasne. No a čo si myslí o tom, že doma to modrobielym ide lepšie? „Tento stánok je pre nás svätyňa. V tíme je veľa odchovancov, ktorí tu vyrastali a už je vidieť, že sme si na tie nové tribúny a zázemie zvykli. Ono to chvíľu trvá, ale myslím si, že už sme sa tu udomácnili.“ Lenže v sobotu, v zápase 10. kola Fortuna ligy, nastúpia naši hráči proti ŠKF iClinic Sereď ako hosťujúci tím. „Je to netradičné, ale už sme si to vyskúšali aj my, keď sme na jar hrali v Zlatých Moravciach domáci zápas proti Vionu. My to berieme ako domáci zápas. Hráme v Nitre, budeme vo vlastnej kabíne, akurát to bude opačne napísané na tabuli,“ nerobí si z nadchádzajúceho duelu ťažkú hlavu.

Zaujímavý zápas bude ten najbližší určite pre Christiana Steinhübela, ktorý vlani prišiel na Sihoť práve zo Serede. Aj preto počínanie nováčika vo Fortuna lige pozorne sleduje. No má to aj iný dôvod. „Mám tam najlepšieho kamaráta, takže teraz budeme hrať proti sebe,“ prezrádza a dodáva, že ide o stopéra Tidianeho Djiby Ba. „Ak nastúpim na zápas, určite tam budú podpichovačky. On totiž stále zo žartu hovorí, že keď pôjdem okolo, doláme mi nohy,“ dodáva so smiechom Christian, ktorý v 68. minúte vystriedal Maja Chobota. „Striedať je ťažké. Pokyny od trénera boli jasné – aby som to hore podržal, lebo Trenčín mal dosť často loptu na kopačkách a tlačil sa na našu bránu.“ Svoju aktivitu premenil až do žltej karty. „Videl som, že ten hráč ide do protiútoku a my sme boli všetci hore, tak som zasiahol. Po karte mi Jano Chovanec povedal, že tam bol, ale nevidel som ho, tak som radšej únik prerušil,“ vysvetlil svoje počínanie. „Trenčín bol lepší na lopte, ale my sme vedeli, čo chceme hrať a na konci sa nám to vyplatilo,“ dodáva spokojne.

Na sobotný vonkajší zápas nemusíme cestovať ďaleko, vlastne nemusíme cestovať nikam. Hostiť nás bude Sereď, ktorá svoje domáce zápasy hráva práve na štadióne pod Zoborom. Nenechajte si ujsť takýto netradičný zápas, spolu v sobotu ukážeme „kto je tu doma“! 🙂

29.9.2018/16:00
ŠKF iClinic Sereď – FC Nitra
10.kolo Fortuna ligy
Štadión pod Zoborom

Viac informácii k zápasu sa dočítate na priloženom linku: https://fcnitra.com/2018/09/26/nitricka-bude-hostom-na-vlastnom-stadione/

Komentáre