Nitra opäť súčasťou prestížneho mládežníckeho turnaja v Južnej Kórei

V dňoch 25. – 31.8.2018 sa v Južnej Kórei konal 9. ročník medzinárodného turnaja mladších žiakov GYEONGJU INTERNATIONAL TOURNAMENT 2018 v kategórii U13. Pozvanie prijalo 25 tímov, medzi ktorými nechýbali zástupcovia Južnej Ameriky, Austrálie, Európy a samozrejme Ázie.

Nitrička cestovala na prestížny mládežnícky turnaj v ďalekom Gyeongju už po piatykrát, pre trénera Jozefa Paľa to bola už druhá skúsenosť. „Z hľadiska organizácie to bol veľmi dobrý turnaj, hralo sa viacerých ihriskách. Jedinou nevýhodou bolo, že v prvý hrací deň veľmi pršalo a výsledok aj bol ovplyvnený tým, že terén bol neregulárny. Druhý deň sme hrali dva zápasy, jeden doobeda a druhý poobede. Oba zápasy mali dobrý náboj hlavne po fyzickej stránke, v druhom, ktorý sme vyhrali, sa zaskvel Kóša,“ hodnotí turnaj hlavný tréner U13. Medzinárodný turnaj v Južnej Kórei má celosvetové zastúpenie a kvalita tam určite nechýba. „Výsledkovo sme neuspeli, ale aspoň sme videli, ako sme na tom oproti iným krajinám. Môžem vyzdvihnúť disciplínu mužstva. Po dlhej a náročnej ceste s časovým posunom sa dobre aklimatizovali a dostali sa turnaja. Konfrontácia s mužstvami z iných krajín bola podľa môjho názoru prospešná.“ Na dobrý herný výkon chcú zverenci trénera Paľa nadviazať v domácej súťaži. „Počnúc brankármi končiac hrotovým útočníkom sme pôsobili kompaktne. Nehovorím, že som bol s herným prejavom úplne spokojný, musíme sa učiť viac s loptou, keď ju máme na kopačkách, aby sme boli rýchlejší a vnímali voľný priestor a urýchliť realizáciu prihrávky, aby sme nepremeškali vhodný okamih finálnej fázy.“

Obsadenie turnaja:

skupina A: Regista (Japonsko), Pachuca (Mexiko), Shilla (Južná Kórea), Wynrs (Nový Zéland), FC Nitra
skupina B: Kounan Minami (Japonsko), Sandong Louneng (Čína), Chungmu (Južná Kórea), Versailles (Francúzsko), Gaoxin (Čína)
skupina C: Fanaticos (Japonsko), Santos FC (Brazília), Cheongyong (Južná Kórea), AKFF (Austrália), Codion (Čína)
skupina D: Vejitto (Japonsko), Celta Vigo (Španielsko), Hwarang (Južná Kórea), Hue City (Vietnam), Dosun (Čína)
skupina E: Ichinomiya (Japonsko), BCC (Taiwan), Baekho (Južná Kórea), Vladivostok (Rusko), Nara City (Japonsko)

Nominácia:

Zábojník, Lučaník – Móri, Csomós, Henyig, Grman, Urban, Beňo, Kuruc, Udvaros, Kuťka, Kóša, Demko, Farský, Frim, Kováč
tréner: Jozef Paľo, asistent: Igor Bakalár

Prehľad výsledkov:

Gyeongju (J.Kor.) – FC Nitra 4:0 (2:0)

FC Nitra – Regista (Jap.) 1:7 (0:2) gól: Kóša

FC Nitra – Pachuca (Mex.) 0:3 (0:2)

FC Nitra – Wynrs (N.Zél) 9:1 (3:0) góly: Kóša 5x, Beňo 2x, Kuťka 2x

Shilla (J.Kor.) – FC Nitra 6:1 (3:0) gól: Kóša

Ichinomiya (Jap.) – FC Nitra 4:5 (2:1) góly: Kóša 3x, Kuruc, Kuťka

 

Komentáre